Inici Cultura Els Moixiganguers d’Igualada fan història a Tarragona i ja són colla de...

Els Moixiganguers d’Igualada fan història a Tarragona i ja són colla de 9

COMPARTIR
Pla obert dels castellers dels Xiquets de Reus i dels Moixiganguers d'Igualada celebrant conjuntament la primera posició del Concurs de Castells.

La jornada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona ha acabat amb un empat entre els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada. Les dues colles han sumat 3.460 punts a la Tàrraco Arena Plaça gràcies al 2 de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8, amb la qual cosa han compartit la primera posició. Els igualadins, però, han celebrat el triomf per partida doble, atès que aquest dissabte s’han convertit en colla de nou.

Els Moixiganguers i els Xiquets de Reus lideren el rànquing del concurs, a l’espera de la gran diada d’aquest diumenge. Ambdues colles han acabat completant les mateixes construccions i fins i tot han celebrat plegades la primera posició, donant la millor imatge dels valors castellers.

Els igualadins han arrencat amb el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre en segona ronda i el 2 de 8 amb folre en la tercera, completant la millor actuació del seu historial i convertint-se en colla de nou.

Per la seva banda, els Sagals d’Osona han quedat tercers amb un total de 2.255 punts completant el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. El pilar de 7 amb folre que han plantat en la quarta ronda ha acabat cedint i ha quedat en intent. La quarta posició l’han compartit els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xicots de Vilafranca, que han sumat 1.855 punts amb un 3 de 8, un 4 de 8 carregat i un 2 de 7. Els vilafranquins no han pogut repetir la victòria de l’edició passada i en segona ronda han vist com el 4 de 9 amb folre feia llenya amb els quints col·locats.

Durant les quatre hores i mitja de jornada s’han vist 71 castells alçats, un 73% dels quals descarregats, majoritàriament de la gamma alta de set i castells de vuit. A més, set colles han igualat o superat el seu registre que portaven aquesta temporada. Els Castellers d’Esplugues, sisens, s’han anotat el primer tres de vuit de l’exercici, mentre que els Nens del Vendrell –setens- han ensopegat amb el 2 de 8 amb folre, que no han pogut carregar. Els Castellers de Terrassa han descarregat el primer quatre de vuit de la temporada i els Castellers de Lleida, que no han pogut amb el 2 de 8 amb folre, s’han hagut de conformar amb el 4 de 8.

La Diada ha arrencat puntualment cap a dos quarts de cinc de la tarda i, prèviament, s’ha interpretat el Cant dels Segadors. En acabar, els castellers i el públic han llençat crits de ‘Llibertat!’ i han exhibit estelades i pancartes amb el lema ‘Us volem a casa’. Més de 4.800 camises han omplert de gom a gom la Tàrraco Arena Plaça, segons l’organització.

ACN

FER UN COMENTARI

*