Inici Cultura Els Moixiganguers d’Igualada celebren el seu aniversari amb castells de 8

Els Moixiganguers d’Igualada celebren el seu aniversari amb castells de 8

COMPARTIR

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, els Moixiganguers han tingut aquest diumenge una immillorable celebració dels seus 22 anys. En l’actuació castellera a la plaça Pius XII d’Igualada, els morats han descarregat una espectacular torre de vuit amb folre. D’aquesta manera, els primers 8 pisos de l’any dels igualadins han resultat ser del seu castell màxim, tota una fita a aquestes alçades primerenques de temporada. Per arrodonir la gran diada, els Moixiganguers han descarregat també el primer 4de8 d’enguany i un 9de7, fent així la millor actuació feta mai a la Diada d’Aniversari. Els Castellers de Sant Cugat, que justament han completat la mateixa gran actuació que els igualadins, i els Castellers de Terrassa, han estat les altres dues colles de la diada castellera.

L’actuació ha començat, després dels protocol·laris pilars d’entrada, ni més ni menys que amb la torre de 8 morada. En descarregar-la, els Moixiganguers han aconseguit un dels objectius claus del dia. La colla s’ha plantejat aquest castell, el de més nivell descarregat mai en la seva història, just a la quarta actuació de la temporada; les bones proves fetes a Les Cotxeres i les més de 190 camises morades que aquest diumenge han omplert la Pius XII n’eren la millor garantia. La soca s’ha compactat bé i el castell ha pujat mantenint les bones mides. Tot i així, durant l’aleta de l’enxaneta i la posterior descarregada els castellers de tots els pisos han hagut de treballar més que en altres ocasions per defensar l’estructura; però tanmateix, la ràpida canalla i la confiança i experiència en el castell, que ja comença a ser llarga sent aquesta la 11ena torre de 8 descarregada, han fet que s’acabés descarregant sense problemes. L’eufòria dels Moixiganguers s’ha sentit entre els aplaudiments i les felicitacions del públic.

Després d’aquest gran preludi, la colla igualadina ha descarregat el primer 4de8 de la temporada, castell al qual també tenien moltes ganes els morats. En tercera ronda han descarregat un 9de7, construcció de gran envergadura on tres enxanetes han coronat les tres torres que envolten l’estructura central del tres. Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat han realitzat els mateixos castells que la colla local. En primera ronda han descarregat un magnífic 4de8, en segona ronda han completat la primera torre de 8 amb folre de la temporada amb una mica de dosi d’èpica i han acabat amb el 9de7. Els Castellers de Terrassa han fet un 5de7, un 4de7 i el seu primer 3de7 aixecat per sota de la temporada.

Exhibició castellera per instituts amb l’EH Moixis!

Els de la diada de diumenge no han estat els únics castells fets a Igualada aquest cap de setmana. El dissabte al matí, va tenir lloc l’acte final del projecte EH Moixis! on han participat els instituts Joan Mercader, Pere Vives i Acadèmia Igualada. Els alumnes, que han constituït les seves pròpies colles tutoritzats per membres dels Moixiganguers, van realitzar diverses estructures de 4 pisos i pilars en una diada castellera on l’alçada dels castells no era el més transcendent, ja que l’objectiu d’aquest projecte ha estat acostar la realitat castellera i els seus valors, com el treball en equip i la dedicació, als joves estudiants.

Les diades castelleres han estat el colofó final d’una setmana morada plena d’activitats com la xocolatada i els inflables per la canalla o la interessant taula rodona “La preparació física per als castells”, amb el fisioterapeuta vilafranquí Joan Torrents i el professor d’INEFC-Lleida David Carreras.

Ara, els Moixiganguers tenen uns dies de descans d’actuacions però no d’assajos, ja que continuaran a tota màquina per dur bons castells a la propera cita del 14 de maig on actuaran a Lleida amb els Castellers de Lleida i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*