Inici Cultura Els Moixiganguers d’Igualada apropen els castells als instituts

Els Moixiganguers d’Igualada apropen els castells als instituts

COMPARTIR

Els Moixiganguers d’Igualada han engegat un projecte per ensenyar el fet casteller “de tu a tu” als joves estudiants de l’Anoia i acompanyar-los en una posada en pràctica real. L’EH Moixis! va començar fa dues setmanes a l’IES Joan Mercader, el primer institut en adherir-s’hi, i consta de tres fases. Els alumnes de primer de Batxillerat i de quart d’ESO van assistir a uns tallers
durant les classes d’educació física i en aquest procés, els estudiants van conèixer de primera mà diversos aspectes del món casteller, com les posicions d’una pinya, la manera de pujar o les sensacions que es viuen als pisos d’alçada.

El projecte continua en una segona fase basada en assajos especials, fets puntualment durant l’estona dels esbarjos, i en els quals els membres de la colla tutoritzen directament els alumnes.

Finalment, el projecte EH Moixis! es culminarà amb l’exhibició castellera dels alumnes, que realitzaran els seus propis castells, en el marc de l’aniversari dels Moixiganguers el proper mes d’abril. Durant les primeres sessions, la colla ha fet una molt bona valoració de l’actitud dels estudiants i de l’acceptació que han tingut les diverses activitats castelleres, en les quals van prendre part una quinzena de membres dels Moixiganguers per assessorar i vetllar els joves.

EH Moixis! vol ser l’eix vertebrador per apropar el fet casteller i els valors que s’aconsegueixen formant part d’una colla castellera, als igualadins i anoiencs. De cara al futur, la intenció és fer extensiu el projecte i que més instituts se sumin a aquesta idea col·laborativa entre la colla i els centres educatius.

eh moixis

FER UN COMENTARI

*