Inici Cultura Els Moixiganguers celebren el seu aniversari amb la primera tripleta de l’any

Els Moixiganguers celebren el seu aniversari amb la primera tripleta de l’any

COMPARTIR

Immillorable diada d’aniversari dels Moixiganguers d’Igualada, que aquest diumenge van celebrar els seus 23 anys d’història amb la primera tripleta de vuit de l’any. Ho van fer a la plaça de Pius XII, al costat dels Castellers de Sant Cugat i els Castellers de
la Vila de Gràcia. Després dels dos tresos de vuit i del quatre de vuit descarregats a l’inici de temporada, l’objectiu de la diada era la torre de vuit amb folre; la colla l’ha treballat amb intensitat des del febrer i això els va donar prou confiança com per intentar-la a primera ronda. Les prop de 170 camises morades es van traduir en una soca molt compacta, que va permetre fer front als nervis del primer folre. El castell va pujar bé, nerviós però confiat, i la colla el va descarregar sense problemes. Aquest, de fet, es va convertir per pocs minuts en el primer castell amb folre que s’aixecava el 2018; poc després, a Vilafranca, els Verds descarregaven el seu primer tres de nou amb folre de l’any.

Amb l’objectiu de la torre al sac, els Moixiganguers van continuar la diada amb el tres de vuit i el quatre de vuit, dues construccions consolidades i que, tot i desquadrar-se en algun moment, van poder completar amb solvència. La colla va arrodonir l’actuació amb cinc pilars de comiat, un de cinc i dos de quatre a cada banda.

Castells de vuit dels Gausacs i Gràcia

Els Castellers de Sant Cugat i els de la Vila de Gràcia van acompanyar els igualadins a la diada d’aniversari. Els Gausacs, amb ganes també de fer la torre de vuit, van haver-hi de renunciar pel nombre de camises que portaven i van completar sense problemes el tres i el quatre de vuit, i van descarregar també el cinc de set després d’un intent desmontat. D’altra banda els graciencs, en un moment de transició en alguns dels seus troncs, van descarregar el quatre de vuit i el cinc i el set de set.

Actuació dels “Arreplegats del Pere Vives” i dels “Minyons del Mercader”

En motiu de la celebració dels 23 anys dels Moixiganguers, dissabte es va celebrar a Les Cotxeres la segona diada d’Eh Moixis!, un projecte amb els instituts de secundària de la ciutat per estendre els valors del fet casteller entre els més joves. Després d’algunes setmanes de treball als centres, dues colles d’estudiants van actuar al local dels Moixiganguers. Els “Arreplegats” del Pere Vives i els “Minyons” del Mercader van descarregar diverses construccions de quatre i cinc pisos, i fins i tot un pilar de quatre.

A la tarda, la festa d’aniversari es va traslladar a la Rambla, amb un inflable gegant i una xocolatada per als més petits.

FER UN COMENTARI

*