Inici Destacats El model econòmic de la Conca d’Òdena, a debat en la segona...

El model econòmic de la Conca d’Òdena, a debat en la segona sessió del procés participatiu del pla director

COMPARTIR

Aquest dijous 9 de juliol a les 18.30h tindrà lloc la segona sessió de debat en el marc del Procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), una oportunitat perquè tota la ciutadania i agents socioeconòmics de la Conca puguin fer sentir la seva veu en el plantejament del creixement econòmic del territori amb les seves qüestions i aportacions.

Igual que la passada sessió que va tenir lloc el 2 de juliol, la sessió del proper dijous 9 de juliol es durà a terme en format telemàtic a dos quarts de set de la tarda i s’hi podrà participar a través del canal de YouTube de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Els participants podran adreçar les seves preguntes i aportacions a través del mateix canal durant la sessió.

La sessió, que porta com a títol ” El model econòmic de la Conca d’Òdena”, anirà a càrrec d’Albert Civit, director de l’Institut Català del Sòl i de Jordi Carbonell Pastor, sub-director general de Política Industrial. El debat té com a objectiu posar en context el model econòmic del territori en el marc de les estratègies actuals per a Catalunya i, en aquest sentit, els ponents posaran de relleu les especificitats d’aquest territori respecte el seu potencial per acollir noves activitats econòmiques. Així, en aquesta sessió, s’adreçaran aspectes enfocats en la captació d’empreses, el territori industrial, l’impacte econòmic, la dinamització dels diferents sectors, etc. El format contempla que després d’una primera exposició per part dels ponents, el moderador recollirà les preguntes i comentaris que els assistents al debat virtual podran realitzar a través del xat per tal que els ponents puguin respondre i comentar.

A través del web https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena  es poden consultar les properes sessions del procés participatiu. La primera fase del procés culminarà a finals de juliol després de la realització dels debats amb experts previstos pels dies 16 i 23 de juliol. La segona fase, tindrà lloc al setembre amb la celebració d’uns taller participatius on es treballarà sobre mapeig les àrees de desenvolupament d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena. A més, a través del mateix web la ciutadania pot fer arribar totes aquelles  propostes i comentaris que vulgui aportar en relació al PDU.

Tant les sessions de debat amb experts com els tallers o la resta d’acció del procés participatiu, tenen com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director. El procés participatiu vol donar l’oportunitat a tothom de participar des d’una posició informada i, en aquest sentit, s’han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.

FER UN COMENTARI

*