Inici Destacats Una moció de censura consumarà el divorci del govern municipal de Piera

Una moció de censura consumarà el divorci del govern municipal de Piera

COMPARTIR

Els regidors de Junts per Piera -actualment a l’òrbita del PDeCAT i no de Junts-, Ara és Demà i PSC han presentat una moció de censura a la gestió de l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, d’ERC.

La moció trenca, de facto, el pacte de govern que han mantingut ERC i els postconvergents des de 2011 a l’ajuntament de Piera.

Segons han exposat les forces impulsores de la moció a través d’un comunicat, l’acord per fer la moció de censura «neix amb una clara mirada municipalista i d’una voluntat molt àmplia per sumar i donar resposta a una situació de bloqueig que ha provocat ineficiència, ineficàcia i desorganització en el si de l’administració, posant en perill el projecte per teixir una Piera que miri al futur i al servei de les persones».

El comunicat exposa una pèrdua de confiança entre ERC i els que encara són els seus socis de govern, remarcant la importància de la confiança «a través de la lleialtat, la prudència en les conductes, la rectitud, la coherència en la presa de les decisions i el respecte als mecanismes normatius». Sense sintonia entre socis de govern i governants i tècnics municipals, segons aquest comunicat, «els projectes queden encallats i amb el pas del temps, si s’enquista, arriba a la ciutadania amb la percepció que l’administració no és útil».

Segons Junts per Piera, Ara és Demà i el PSC, «discrepàncies, falta de lideratge i manca de confiança han estat el fil conductor del que portem de legislatura, i això ens ha portat a una acció de govern nul·la» i la única sortida, segons les formacions signants és «la recerca d’un govern alternatiu, amb lideratges forts i energies renovades que permetin reprendre el rumb d’un mandat que encara té molt camí per recórrer i molta feina a fer, tota la feina a fer».

Les formacions consideren que poden «liderar un canvi per superar aquesta situació, amb una nova manera de fer que recuperi els rols de confiances i que permeti restituir els vincles indispensables perquè es puguin tirar endavant els projectes per la Piera que volem».

Amb el relleu al govern de Piera, els tres partits asseguren que aconseguiran «recuperar la il·lusió i el lideratge, i on tornarem a estendre ponts amb la ciutadania, amb els tècnics municipals i amb un equip polític que ens permeti avançar i desencallar la gran quantitat de projectes que Piera mereix i necessita».

El grup municipal d’ERC, per la seva banda, ha emès un comunicat en el que assegura que l’anunci de la moció de censura els agafa «per sorpresa» i «sense cap avís previ» dels seu soci de govern, Junts per Piera.

ERC busca un nou govern «més fort i lleial» i l’alcalde obre la porta a dimitir

Esquerra exposa que «recolzem plenament les decisions i el govern de l’alcalde Jordi Madrid, on les accions realitzades i les que no s’han dut a terme, són resultat de l’equip de govern, format per les dues forces que l’integren».

A més, els republicans consideren «una greu irresponsabilitat» trencar el govern municipal en plena pandèmia.

Segons el comunicat, d’ERC, l’alcalde Jordi Madrid es compromet a presentar la seva dimissió després del ple del proper 25 de novembre «o abans, si això permet assolir un acord de governabilitat que permeti l’estabilitat municipal».

Igualment, els republicans no renuncien a governar i reconeixen que estan treballant «amb els actors polítics del poble per configurar un nou govern més fort i lleial i amb nous lideratges».

1 COMENTARI

  1. Cada cop es veu més clar que als polítics només els interessa el poder i les poltrones.
    El PDCAT ja s’està movent de cara a les eleccions a la Generalitat, volen aconseguir alcaldies per tenir llocs a la llista de diputats, tant els fa els vilatans del seu municipi.
    A veure si les enquestes o encertant i es queden fora del Parlament, això dels ex CIU ja tufeja.

FER UN COMENTARI

*