Inici Destacats Mireia Rubio publica ‘Lana de mamut’, un recull de contes inèdits

Mireia Rubio publica ‘Lana de mamut’, un recull de contes inèdits

COMPARTIR

L’escriptora vilanovina Mireia Rubio publica aquest mes de novembre, nou llibre, Lana de mamut, un recull de contes per a adults. La presentació serà el pròxim dimecres 27 de novembre, a la Biblioteca Central d’Igualada, a les 19 h. Anirà a càrrec de Javi Fernández, un dels editors de la revista Narranación, i Ana Uroz, lectora crítica i col·laboradora de la publicació.

Després d’autopublicar l’any 2016 la seva segona novel·la El tiempo del negro gràcies a un projecte de microcenatge, l’autora anoienca ha comptat en aquesta ocasió amb el suport i la confiança de l’editorial Autografía.

Lana de mamut és un recull original que combina el relat de ficció amb anotacions d’assaig literari. D’on neix l’anhel d’escriure? Hi ha un catalitzador essencial de la narració? Quina és la font de la ficció? L’autora ens fa còmplices d’aquestes i altres reflexions vitals sobre l’exercici d’escriure -«respirar la paraula»-, en el preàmbul de cada narració. El leitmotiv «lo que cuenta», la nòmada com a mestra-guia, la mística, el feminisme… Entre línies, revela algunes de les causes que originen la narració i de què es nodreixen els personatges.

Mireia Rubio Molín treballa de periodista a Ràdio Nova, l’emissora municipal de Vilanova del Camí. Autora de les novel·les El abrazo náufrago (2007) i El tiempo del negro (2016) ha publicat també contes i microrelats en premsa i en mitjans digitals, alguns premiats en certàmens literaris.

Lana de mamut és la seva primera recopilació de relats. L’obra està cosida amb dues parts. En la primera, enfila l’assaig literari amb cinc relats de diferent gènere: drama, erotisme, intriga, acció i realisme màgic. En la segona “Antiguas hebras”, trobem cinc contes inèdits força més curts, que l’autora ens ofereix per completar una col·lecció protagonitzada, pràcticament en totes les narracions, per dones.

María, Elvira, Julia, Daniela, Ahomakye… Són algunes de las protagonistes d’aquest recull. Dones que viatgen a la recerca de la llibertat i de la seva versió més autèntica.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*