Inici Destacats Mireia Rubio presenta ‘Lana de mamut’, el seu tercer llibre

Mireia Rubio presenta ‘Lana de mamut’, el seu tercer llibre

COMPARTIR

La sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada es va omplir, de gom a gom, per acollir la presentació literària del recull de contes Lana de mamut. El tercer llibre de l’escriptora Mireia Rubio, periodista i companya de Ràdio Nova, va rebre l’escalf d’un públic generós i afectuós amb l’autora, que va demostrar el que ja havia manifestat a les xarxes: les ganes de tornar a llegir l’escriptora anoienca.

Dimecres, van veure la Mireia molt més present que en les anteriors estrenes literàries -El abrazo náufrago (2007) i El tiempo del negro (2016)- més despullada, com ella mateixa afirma que s’ha deixat veure en aquest projecte, que li ha suposat també “un repte”, entre l’experiment literari i el treball d’anàlisi introspectiu sobre l’exercici d’escriure i els motius personals que encenen les seves narracions.

Al seu costat, Javi González, editor de la revista Narranación, i Ana Uroz, en representació del col·lectiu Scriptorium (del qual tots dos són membres), van presentar l’acte com una trobada literària del grup, que en cada sessió es dediquen a “destripar amb carinyo” les obres dels companys, per treure’n plegats el màxim aprofitament del treball literari.

L’obra està dividida en dues parts, tot i que ambdues integrades pel mateix nombre de contes (deu en total). En la primera, cada relat està introduït per un preàmbul o reflexió literària en què Rubio hilvana experiències vitals i anècdotes quotidianes, amb les incerteses i els anhels que envolten la necessitat i la passió per l’escriptura. El fil del feminisme en la majoria dels contes, la influència de la filosofia de María Zambrano i el misticisme, la intuïció, el compromís social… són algunes de les pistes que aquests preàmbuls ofereixen al lector per endinsar-se millor en els relats.

Javi Fernández animava al públic a conèixer “les històries que formen part d’aquest recull de contes, plens tots ells d’una delicadesa i d’un fons molt especial. Dones que formen part d’una mateixa troca, d’un mateix camí en forma de fil que travessa puntada rere puntada a les protagonistes i a la mateixa autora”.

L’autora té previst portar a terme altres presentacions de l’obra. La pròxima, en el marc de la Festa Major d’Hivern de Vilanova del Camí.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*