Inici Cinema Miquel Segura rep el premi Joan Poch de Mallerich en reconeixement a...

Miquel Segura rep el premi Joan Poch de Mallerich en reconeixement a la seva trajectòria

COMPARTIR
Miquel Segura recollint el premi Mallerich.

L’igualadí Miquel Segura va rebre durant la inauguració del 16è Festival Internacional de Ficció Televisiva & Formats Zoom Igualada, el Premi Joan Poch de Mallerich en reconeixement a la seva trajectòria vinculada al sector audiovisual i als valors que fomenta el guardó: l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana.

Segura va agrair la distinció i va manifestar l’alegria de rebre’l de mans del productor igualadí Paco Poch, que va qualificar com “un referent a Catalunya”, i que sigui en la memòria del seu pare, l’empresari del tèxtil Joan Poch, un pioner amb la marca Mallerich. Segura, que també va treballar en el sector del tèxtil durant prop de 40 anys (al departament de Recursos Humans d’Indústries Valls, Punto Blanco), va tenir unes paraules de record per Joan Poch dient que “va ser un emprenedor que va posicionar el punt i la moda al món”.

Per la seva part, Paco Poch va destacar l’escolta atenta i discreció de Segura i la seva gran implicació personal, estant “sempre al darrere d’iniciatives positives” com ara el seguit de jornades, cicles i certàmens de cinema que va impulsar als anys 80 i 90 i tota l’activitat relacionada amb la UNESCO, sent el cofundador de l’Associació UNESCO d’Igualada (1994) i president des del 2014 del Centre Internacional per a la Creativitat Audiovisual de la mateixa entitat, entre d’altres.

El guardó –dissenyat per l’artista Gabriel Poch, també fill de Joan Poch i col·laborador de la UNESCO–, va consistir en un foto-gravat digitalitzat sobre paper, en estampació única numerada 1/1, signada i pensada expressament per al premiat. L’obra porta per títol L’ombra del peix-volador. L’ocell bussejador de profunditats i vol reflectir la idea de “capgirar en positiu la imaginació col·lectiva”, en paraules del seu creador.

El jurat d’aquest any ha estat integrat per Sebastià Carles, Cristina Lladó, Maria Enrich, Marc Farreras i Llorenç Miquel. El guardó compta amb un consell assessor que s’amplia any rere any ja que s’hi adhereixen els premiats i els membres del jurat de cadascuna de les edicions. En les sis edicions del Premi Joan Poch de Mallerich s’ha reconegut la trajectòria de Josep M. Cunillés, Lloll Bertran, Jordi Castelltort, CineClub Ateneu, Llorenç Miquel i Miquel Segura.

FER UN COMENTARI

*