Inici Societat La ministra Dolors Montserrat explica a Igualada un pla per sancionar els...

La ministra Dolors Montserrat explica a Igualada un pla per sancionar els pares de menors que beguin alcohol

COMPARTIR

dolors-montserrat-a-igualadaLa ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha explicat aquest dimarts a Igualada que el ministeri que presideix treballa en una norma integral sobre el consum d’alcohol que preveu “tolerància zero” amb el consum entre menors de 18 anys. Quan es detecti, es vol portar als menors i als seus pares o tutors a cursos de sensibilització. En cas de reincidir en el consum i no assistir a aquests cursos, Montserrat reconeix que no descarten preveure sancions per als pares.

dolors-montserrat-a-lasil-del-sant-cristLa ministra ho ha explicat durant una visita a l’Asil del Sant Crist d’Igualada, on ha reiterat el seu compromís d’avançar en la lluita contra els maltractaments a la gent gran. Ho farà en el marc de la primera Estratègia Nacional de la Gent Gran.

La ministra ha destacat la importància d’aquesta estratègia, que avançaria sobre el treball fet amb l’aprovació, l’any passat, del Marc d’actuació per a la Gent Gran, sobretot tenint en compte la tendència a l’envelliment de la població. Dolors Montserrat ha explicat que “els objectius de l’estratègia estaran en la mateixa línia que els del marc d’actuació en vigor, entre els quals destaca el de promoure serveis que els facilitin la seva autonomia personal a casa, en el seu entorn social o familiar, així com garantir que la gent gran segueixin accedint de forma permanent a la formació i l’aprenentatge “.

Dolors Montserrat també ha visitat el centre d’innovació per la salut 4D Health d’Igualada, on ha estat rebuda per la directora executiva del centre, Àngels Chacón, i el director estratègic, Dr. Enric Macarulla.

FER UN COMENTARI

*