Inici Destacats El Ministeri de Foment projecta fer un ‘tren bala’ entre Igualada i...

El Ministeri de Foment projecta fer un ‘tren bala’ entre Igualada i Barcelona

COMPARTIR

(Aquesta notícia és la nostra innocentada del 2018)

El Ministeri de Foment ha exposat als ajuntaments afectats un avantprojecte per fer una línia de l’anomenat “tren bala” entre Igualada i Barcelona.

El projecte recupera el traçat que ja preveia el ramal de l’Eix Ferroviari Transversal, tot i que amb algunes modificacions per adaptar-se a la major velocitat del nou tren. La línia sortiria de l’Avinguda Catalunya d’Igualada i salvaria el coll del Bruc amb un tunel de 13,5 quilòmetres de llargada. En arribar a Martorell, la nova línia se situaria de forma paral·lela a la de l’AVE fins arribar a la capital catalana.

Segons han exposat fonts del Ministeri, la nova línia pretén ser una prova pilot per tal d’estendre aquest tipus de trens arreu de la geografia espanyola en trajectes a l’entorn de les grans capitals. L’actuació encara està en fase d’avantprojecte i no n’ha trascendit el pressupost previst.

Quan es materialitzi la nova línia, es podrà anar d’Igualada a Barcelona en uns 20 minuts, amb una velocitat punta al voltant de 400 km/hora. O el que és el mateix, menys d’una tercera part del que ara es triga amb el carrilet.

COMPARTIR

7 COMENTARIS

  1. La estació de sortida tindria que ser a la plaça del Bruc d’igualada i no l’avinguda de Catalunya. Així seria mes cèntrica. ( Pels que no saben a on es la Plaça del Bruc els diré que es tracta de la plaça que hi ha entre la Basílica se Santa Maria i la façana posterior del Molt I lustre Ajuntament d’igualada).

  2. Que sinvergüenzas que sois encima que el servicio al cliente es malisimo decís que ofrecéis WiFi y es mentira ya hace más de dos meses que no hay y la malloria de los conductores son mal educados y arrogantes etc… Y VOSOTROS CON BROMITAS PUES NO LE VEO LA GRACIA

FER UN COMENTARI

*