Inici Cultura El Ministeri de Foment aporta fons a la recuperació del castell de...

El Ministeri de Foment aporta fons a la recuperació del castell de Segur, a Veciana

COMPARTIR

Veciana es troba entre els cinc municipis catalans que han rebut subvenció del Ministeri de Foment per la recuperació i posada en valor del patrimoni històric amb càrrec als fons que es generen per a l’1,5% cultural.

Concretament ha rebut 25.002 euros que serviran per tirar endavant el projecte de restauració i adequació a la visita del castell de Segur, situat en el punt més alt del municipi a 806 metres d’altitud.

Aquest edifici, reconstruït el segle XV a mode de castell-palau, fou enderrocat l’any 1616 per ordre del virrei de Catalunya en haver-se convertit en un cau de bandolers.

L’any 2015 l’Ajuntament de Veciana va iniciar el projecte de recuperació amb l’ajuda del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona qui va redactar el pla director per a la seva restauració.

Des d’aleshores i, gràcies al finançament de diverses administracions com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Foment per segona vegada, ha tirat endavant diverses fases de restauració que han deixat al descobert diversos elements que denoten la bona posició de que gaudia la família Calders en el moment de la construcció del castell. Així actualment es poden contemplar les bases de dues torres circulars, dues de quadrades, pedres treballades, una escala gòtica i l’estança on es troba la boca d’un túnel subterrani, entre d’altres.

Amb aquesta nova fase és podrà deixar totalment recuperat el recinte central, destinat a vivenda, i l’accés original al mateix.

FER UN COMENTARI

*