Inici Societat Millores al Rovy i nous jocs infantils als parcs, propostes més votades...

Millores al Rovy i nous jocs infantils als parcs, propostes més votades als pressupostos participatius de Vilanova del Camí

COMPARTIR

El 12 de juliol es va tancar el Procés Participatiu 2021 que ha impulsat la regidoria de Cultura i Participació Ciutadana. En total s’han rebut 248 butlletes, entre els vots telemàtics (73), els que es van deixar a les urnes (15) i els que s’han recollit a les carpes informatives que es van ubicar durant tres divendres al Mercat del passeig de la Indústria (160).

Els projectes valorats amb 10.000 € més votats, han estat el que proposava fer millores a l’edifici Rovy, amb 115 vots i el lloguer de bicicletes al Parc Fluvial, que n’ha rebut 64.

Pel que fa als projectes de 5.000 €, els més ben valorats han estat la instal·lació de jocs infantils als diferents parcs del municipi, proposta que ha rebut 130 vots; i la dotació de wifi a Can Papasseit que n’ha registrat 95.

La regidora de Cultura i Participació Ciutadana ha valorat positivament la participació en el pressupost participatiu. Silva creu que “aquests processos participatius són cada vegada més necessaris per aproximar la política local a la ciutadania”, i afegeix que “la població també agraeix que se la tingui en compte a l’hora de prendre decisions”.

El procés participatiu del 2021 ha destinat 55.000 € del pressupost municipal als projectes votats per la ciutadania: 30.000 €, en el procés general, i 25.000 € per al procés als centres d’ensenyament.

Durant la primera fase del procés es van recollir les propostes de la ciutadania que van concretar-se en 35 projectes. Després d’una valoració tècnica i econòmica, el nombre de propostes es va reduir a 15 que són les que s’han presentat durant la segona fase del procés per sotmetre-les a la votació dels veïns i veïnes de Vilanova del Camí.

FER UN COMENTARI

*