Inici Infoescoles Millores al pati de l’escola Josep Masclans de Vallbona d’Anoia

Millores al pati de l’escola Josep Masclans de Vallbona d’Anoia

COMPARTIR

L’Ampa de l’escola Josep Masclans de Vallbona d’Anoia, en col·laboració amb la direcció del centre i el suport de l’Ajuntament del municipi, ha impulsat el projecte de millora del pati del centre escolar. Conscients de la necessitat de dotar de nous elements de joc i aprenentatge aquest espai, les famílies de l’escola van decidir posar fil a l’agulla per a fer-ho possible. Així, van presentar una proposta de millora davant de la direcció del centre, que va implicar-s’hi des del primer moment, fent partícips també els alumnes. El projecte és doncs el resultat de la tria de les millors propostes fetes per l’AMPA i pels alumnes, i que van ser aprovades finalment pel consell escolar.

Per fer realitat el projecte es duran a terme en total dues jornades de treball, la primera va tenir lloc el passat 5 de novembre i la segona està prevista pel pròxim diumenge, dia 13. Al final d’aquestes dues jornades s’hauran instal·lat una caseta de fusta amb terra de cautxú, una cuineta elaborada amb materials reciclats, un joc d’equilibri construït amb troncs de fusta, i dues cabanes. També s’haurà construït un cotxe fet amb fusta reciclada, i s’hauran pintat diversos jocs sobre el paviment del pati, com un tres en ratlla o dues xarranques, entre d’altres.

Des de l’Ampa s’ha fet una valoració molt positiva del resultat que s’està obtenint gràcies a la implicació i l’enginy de les famílies que hi ha col·laborat, i també per la bona entesa i l’esperit de germanor que s’ha viscut al llarg de la primera jornada. El nou pati de l’escola llueix ara nous colors, i disposa de nous elements, que a través de la seva vessant lúdica dotaran de noves eines pedagògiques l’escola. S’espera que aquests nous elements puguin contribuir, per una banda a la tasca de l’escola com a un dels 481 centres que formen part del projecte Escola Nova 21, una iniciativa col·laborativa de canvi educatiu, que té com a finalitat l ‘actualització del propòsit educatiu i les pràctiques d’aprenentatge; i per altra banda, i tenint en compte que per a la renovació del pati s’han fet servir materials reciclats, s’espera que el projecte pugui servir d’exemple pel tema sobre el qual gira la beca Erasmus + de la qual l’escola de Vallbona n’és la coordinadora: el tema de la sostenibilitat. A través d’aquesta beca, l’escola participa juntament amb quatre escoles més, de Turquia, Lituània, Romania i Polònia, d’un projecte d’intercanvi, que de forma transversal, tracta els tema de la sostenibilitat, i treballa com a idioma vehicular l’anglès.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*