Inici Cultura Un miler d’alumnes de l’Anoia exposen els seus monstres a les biblioteques...

Un miler d’alumnes de l’Anoia exposen els seus monstres a les biblioteques de la comarca

COMPARTIR

Gairebé un miler d’alumnes de diverses escoles d’Igualada i l’Anoia han participat al projecte de foment de la lectura «Els monstres dels llibres» impulsat per les biblioteques de l’Anoia i el Centre de Recursos Pedagògics de l’Anoia (CRP).

Concretament hi han participat la Biblioteca Central d’Igualada, la Biblioteca Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, la Biblioteca El Safareig de Capellades, la Biblioteca de Masquefa, la Biblioteca Verge de Montserrat del Bruc, la Biblioteca Mossèn Cinto Verdaguer de la Pobla de Claramunt i el Bibliobús Montserrat. Pel que fa als centres educatius d’Igualada que s’hi han implicat són el Garcia Fossas, el Ramon Castelltort, l’Escola Àuria, l’Ateneu Igualadí i la llar d’infants la Lluna. Pel que fa a la resta d’escoles anoienques hi han participat l’escola Guerau de Jorba; del Bruc, l’escola El Bruc i la llar d’infants La Cadireta; de Masquefa l’escola Font del Roure i l’Espai socioeducatiu La fàbrica; l’escola Maria Borés de la Pobla; l’escola Gaudí i les llars d’infants de Santa Margarida de Montbui; i l’escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques de Castellfollit del Boix.

Al llarg d’aquest curs 2017-2018 biblioteques i escoles han treballat conjuntament la figura dels monstres en la literatura amb un repte a resoldre, el de descobrir que no tots els monstres fan por, a través de les visites escolars i de les maletes i material de préstec del CRP creades amb la col·laboració del Grup de Mestres de l’Anoia. El monstre com a personatge literari ofereix infinites possibilitats per despertar la imaginació i treballar valors com les emocions, tant a l’aula com a casa. Aquest projecte conclou en una exposició d’aquests monstres creats per cada escola a la biblioteca del seu municipi respectiu. Aquestes exposicions a les diferents biblioteques es faran del 15 de maig al 15 de juny.

Coincidint amb aquesta iniciativa conjunta des de les àrees infantils de les biblioteques participants, aglutinades al grup Anoiets, s’ha creat una guia de lectura amb una extensa bibliografia que inclou des de contes protagonitzats per monstres peluts i lletjos a d’altres que són ben simpàtics i divertits.

FER UN COMENTARI

*