Inici Destacats Mig centenar de voluntaris recullen residus del riu Anoia entre Igualada i...

Mig centenar de voluntaris recullen residus del riu Anoia entre Igualada i Vilanova

COMPARTIR

Mig centenar de persones van respondre dissabte a la convocatòria del col·lectiu Igualada pel clima per netejar el riu Anoia a la zona fronterera entre Igualada i Vilanova on s’hi acumulaven gran quantitat de tovalloletes higièniques, entre moltes d’altres deixalles.

El voluntaris van recollir molts quilos de tovalloletes que estaven enganxades entre les canyes, la llera i el llit del riu, però també compreses, tampons, palets de les orelles, maquinetes d’afaitar d’un sol ús, etc.

Amb aquesta acció volen denunciar que el wc no és una paperera, res del que s’hi llança desapareix sinó que col.lapsa depuradores, embruta rius i mars i fa perillar la biodiversitat.

Igualada pel Clima assenyala que molts productes d’higiene que es venen com biodegradable en realitat no ho són i recomanen opcions més sostenibles com el tradicional paper de wc, esponges, tovalloles de roba i bambú, etc. El col·lectiu reclama a les administracions que legislin per prohibir la publicitat enganyosa i a la ciutadania que no llencin res al wc, ja que no desapareix i d’una forma o altre ens retorna i afecta.

Igualada pel Clima agraeix a l’Ajuntament de Vilanova la col.laboració en el subministrament de contenidors i en la seva recollida, així com a totes les persones que desinteresadament han dedicat el seu temps a tenir un riu més net.

FER UN COMENTARI

*