Inici Societat El metge Xavier Cantero, rebut a l’Ajuntament d’Igualada pel reconeixement de la...

El metge Xavier Cantero, rebut a l’Ajuntament d’Igualada pel reconeixement de la Societat Espanyola de Medicina de Família

COMPARTIR

L’Alcalde d’Igualada, Marc Castells, acompanyat de la tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social, Carme Riera i del regidor d’Entorn Comunitari, Fermí Capdevila, han rebut al doctor Xavier Cantero, metge de família de l’Equip d’Atenció Primària d’Igualada Urbà de l’Institut Català de la Salut, que ha estat reconegut durant el congrés celebrat a Mallorca, per la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (SEMFYC) en motiu de la seva implicació durant la pandèmia. El metge igualadí és adjunt de l’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà des de fa 20 anys i també és tutor de residents. Cantero és actualment referent territorial en eutanàsia, vicepresident del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Anoia i vocal de la Junta de l’Anoia del Col·legi de Metges, així com de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Cantero va ser director de l’Equip d’Atenció Primària durant 11 anys.

Des del consistori la trobada ha servit per fer un reconeixement a la tasca realitzada pel doctor Cantero , tant pel que fa a la seva atenció als pacients com també pel seu esforç comunicatiu i de difusió de la feina duta a terme des de l’Assistència Primària durant la pandèmia.

En la rebuda a l’Ajuntament, Cantero ha explicat la intensa tasca que els professionals de la salut han fet i segueixen fent per fer front a la pandèmia. Especialment des d’Igualada on, al març de 2019, la Covid va impactar-hi de cop. El metge de Família, ha volgut compartir i ampliar el reconeixement que ha rebut a tots els professionals sanitaris, en especial als professionals de l’Atenció Primària de la Conca d’Òdena que van ser els que van rebre l’impacte inicial de la pandèmia.

Cantero ha repassat amb l’alcalde i els regidors alguns dels moments més densos i complicats de l’actuació davant de la pandèmia remarcant “l’adaptació de tots els professionals i la importància del treball en equip que durant aquesta situació ha estat i segueix sent més necessari que mai”. Cantero també ha posat en valor el fet que “l’actuació i la formació que va iniciar-se a Igualada i a la Conca ha servit per la resta de territoris com a referent a l’hora de fer front a la Covid”.

FER UN COMENTARI

*