Inici Destacats El metge igualadí Josep Morera presenta el llibre «Anecdotari d’una vida mèdica»

El metge igualadí Josep Morera presenta el llibre «Anecdotari d’una vida mèdica»

COMPARTIR

El segon llibre d'»Anecdotari d’una vida mèdica» es presenta aquest dijous al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. És una recopilació d’anècdotes de la professió mèdica recopilades pel Dr. Josep Morera Prat al llarg de la vida professional, escrites amb espontaneïtat i sense pretensions literàries.

Es tracta d’anècdotes absolutament verídiques narrades amb una gran sensibilitat i sentit de l’humor, i que alhora serveixen per il·lustrar el vincle entre metge i pacient, on es posen de manifest tant els coneixements del metge com la confiança dipositada per pacients i col·legues. El caràcter humanitari de l’autor i el seu extraordinari bagatge cultural també es fan palesos en aquesta obra.

Alguns d’aquests relats es podrien considerar gairebé detectivescs. Igual que en el cas de l’autor i doctor en medicina, Arthur Conan Doyle, tots els metges tenen més o menys un sentit de la curiositat. Aquestes narracions curtes també susciten la nostra sorpresa per les seves connotacions esotèriques vetllades, fins al punt d’arribar a preguntar-nos si es deuen o no al mer producte de l’atzar. El primer volum va aparèixer l’any 2016, i enguany es presenta la segona part.

Josep Morera Prat neix a Igualada el juny de 1944. Representa la tercera generació de metges de poble. Cursa estudis de Batxillerat al Col·legi dels Pares Escolapis d’Igualada. L’any 1960, juntament amb el seu germà Pius i uns amics i sota la direcció d’Antoni Pous, funda el Grup Lacetània, que es caracteritza per la seva manifesta resistència cultural catalana.

Estudia a la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​on es gradua el 1966. S’especialitza en Medicina Interna i Pneumologia, a més d’exercir com a professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment es dedica a l’exercici de la medicina privada des de la seva jubilació com a Cap de Servei de Pneumologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Ha publicat molts articles i llibres mèdics especialitzats i ha exercit les funcions de president de la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP) i ha format part de comissions assessores per als governs espanyol i català. Va rebre el premi, Mèrit Pneumològic, així com el premi Ciutat de Barcelona, ​​dins de la categoria d’investigacions científiques.

Aquest és el seu primer llibre de contingut no estrictament mèdic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*