Inici Art Més d’una vintena d’espais d’Igualada s’omplirà de fotografies en el sisè FineArt

Més d’una vintena d’espais d’Igualada s’omplirà de fotografies en el sisè FineArt

COMPARTIR

FineArt Igualada arriba enguany a la seva sisena edició convertit en un esdeveniment de referència i consolidat en el món de la imatge, que busca un any més apropar la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials de la ciutat, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 23 sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat d’Igualada. Entre aquests espais d’exhibició hi ha novetats, com l’Adoberia Bella, El Foment, les Cotxeres dels Moixiganguers i fins i tot el vestíbul de l’Hospital d’Igualada, que acollirà imatges que volen trencar tabús sobre el càncer de mama.

El FineArt Igualada es celebrarà del 23 de febrer al 18 de març, i acollirà l’obra de 45 fotògrafs, de 10 escoles de fotografia i imatge i de dos col·lectius. El director del certamen, Ramon Muntaner, ha presentat els detalls d’aquesta edició acompanyat de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i del regidor de Cultura, Pere Camps.

Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents de Mèxic, Països Baixos, França i també de Galicia, Menorca, Andalusia, Comunitat Valenciana i de Catalunya.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 23 de febrer al 18 de març. Comptarà, a més de les 40 exposicions, amb un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art com són visites guiades –com la de Manuel Vilariño, Gabriel Brau o Jordi Camins; el documental de “Toni Catany. El temps i les coses”; la xerrada de “Viure amb càncer”; i tallers per grans i menuts.

FineArt 2018 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Gilbert Garcin -fotògraf francès-, el mexicà José Luis Espinosa i l’holandès Koen Sudgeest. També comptem amb presència de grans fotògrafs estatals com el premi nacional de fotografia 2007 Manuel Vilariño, la gaditana Paula R. Feito, el valencià José Beut, el reconegut menorquí Bosco Mercadal Moll i els catalans Joan Colom, Rafael Vilarrubias i les també catalanes Sandra Balsells i Núria Faig, entre d’altres.

A més, el FineArt compta amb més noms amb reconeixement dins del sector fotogràfic o fotoperiodístic com Ignasi Raventós, Jordi Camí, Judith Prat, Marc Javierre, el duet de Marta Fàbregas i Marc Vidal, Queralt Aloy Oller, Gabriel Brau, Jordi Camins, Quim Farrero, Quim Dasquens, Raúl Guillamón.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins, aquest any el festival compta amb les obres de Maria Teresa Closas, Rubén Lucía, Carles Ramos i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. De l’arxiu sortiran estampes esportives dels anys 60 i 70 a Igualada que es podran veure, en gran format, pels carrers de la ciutat. FineArt se suma així a la candidatura d’Igualada per esdevenir Ciutat Europea de l’Esport 2019.

L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i del Trofeu Pell de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, del concurs d’Instagram que es celebra fa dues edicions i les mostres fotogràfiques dels col·lectius Afosants i el Col·lectiu Fort.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escola ERAM- Girona, de l’escola Leandre Cristòfol de Lleida, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de Tecnocampus, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

El programa complet d’activitats i el detall de les exposicions i les seves ubicacions es pot consultar a la pàgina web del festival.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*