Inici Destacats Més d’un centenar de puntaires a la trobada de la Pobla de...

Més d’un centenar de puntaires a la trobada de la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

Més d’un centenar de puntaires, procedents de diferents localitats de Catalunya, van participar, el diumenge 10 de juny al matí, a la divuitena edició de la Trobada de Puntaires de la Pobla de Claramunt. L’activitat la va organitzar la regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de Puntaires local.

Era previst que la trobada es fes al nucli antic, però a causa de la inseguretat meteorològica es va traslladar a l’Ateneu Gumersind Bisbal. Com en altres edicions, es va fer un reconeixement a la puntaire de més edat local, que va ser la Rosa Valls, de 89 anys, i que ho és des de fa unes quantes edicions. L’obsequi li va lliurar l’alcalde, Santi Broch. També es va obsequiar la puntaire més gran de fora, que va ser la Filomena Boadella, de 94 anys, d’Avinyó, i la més jove de la trobada, que va ser la Nerea Martí, de 6 anys, de Verdú. El lliurament d’aquests dos regals va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Esther Touriñán, i de la presidenta de l’entitat de puntaires, Roser Chiva.

La jornada es va iniciar amb un esmorzar per a totes les participants, un total de 114, procedents de 16 entitats. Les puntaires eren de: Gironella, Verdú, Sant Andreu del Palomar (Barcelona), l’Anoia, Òdena, Sant Antolí, Capellades, Piera, Avinyó, Bellpuig, Hostafrancs, Pinedes de l’Armengol, Horta (Barcelona), Vilanova de Bellpuig, Masquefa i la Pobla de Claramunt. Després de l’esmorzar, les dones van preparar els coixins i van començar a fer treballar els boixets.

Abans de finalitzar l’activitat, l’alcalde poblatà va agrair l’assistència a totes les puntaires i les va convidar a participar en la trobada de l’any vinent. Després, es va fer un sorteig de regals, que va anar a càrrec de l’associació, i es va repartir un record de la trobada per a totes les participants.

Exposició de joies artesanals de puntes al coixí i manualitats

Joies artesanals de puntes al coixí i manualitats es poden veure, des del diumenge 10 de juny, a la Sala Municipal d’Exposicions de la Pobla de Claramunt. La inauguració de la col·lecció es va fer coincidint amb la divuitena edició de la Trobada de Puntaires i va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch.

Les creacions són obra de les alumnes de les classes de puntes al coixí i manualitats, que es fan durant el curs al Local Social de l’Ateneu Gumersind Bisbal. El visitant pot trobar diverses peces elaborades amb els boixets, com mocadors, mantells, jocs de taula, quadres, coixins, una bossa de mà o una jaqueta, col·locats amb molt de gust i elegància. Pel que fa a les manualitats, hi ha quadres, gerros, arbres de Nadal, caixetes, joiers, centres de taula, entre d’altres creacions, confeccionades amb diferents tècniques i molt originals.

Les alumnes de les classes de puntes al coixí, impartides per l’Anna March, que exposen en aquesta mostra són: Roser Chiva, M. Eugènia Llacuna, Pepita Morera, Angelina Jornet, Angelina Solé, Rosa Mateu, Rosa Valls, Emília Burrull, Rosa Sabaté, Pepita Argelich, Teresa Casadó, Pepita Domingo, Rosa M. Miquel i Valeria Finskelstein.

Les alumnes del taller de manualitats, que tenen com a professora la Lydia Malpartida i que mostren els seus treballs en aquesta col·lecció són: Pilar Tula, Conxita García, Consuelo Pérez, M. Carmen Pérez, Maria Gil, Antonia Rodas, Pepi Torres, Pepita Soteras, Rosa Felip, Antonia Sánchez, Rosa M. Gibert, Maria Parra i Antonia Leyva.

La col·lecció es podrà visitar fins al dissabte 23 de juny. L’horari de visita és de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre. L’exposició l’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*