Inici Societat Més de cent entitats i empreses col·laboraran amb Igualada x Igualada per...

Més de cent entitats i empreses col·laboraran amb Igualada x Igualada per omplir el banc d’aliments

COMPARTIR

[Img #2721]Responent a la crida d’IgualadaxIgualada, més de cent entitats i empreses ja s’han adherit a la campanya de recollida d’aliments que es farà a Igualada el dissabte 22 de desembre. Una vuitantena d’entitats culturals faran diverses activitats als punts de recollida d’aliments que hi haurà repartits per la ciutat el mateix dissabte, i desenes de comerços i empreses s’han prestat per realitzar la recollida prèvia d’aliments i per col·laborar en l’organització.

La diada festiva d’acció ciutadana busca “informar, conscienciar i reivindicar en un moment d’injustícia social” afirma Susana Roselló, una de les organitzadores. En aquest sentit assegura que la diada del dia 22 de desembre “és molt més que una recollida massiva d’aliments” perquè busca “capgirar una situació que està fent patir moltes famílies igualadines”.

IgualadaxIgualada és una plataforma ciutadana que no rep cap mena d’ajuda pública. “Som ciutadans al servei de ciutadans” explica Núria Mas, una altra de les organitzadores. Núria Mas vol recordar que l’objectiu fixat per aquest any és arribar a recollir 30 tones d’aliments. “L’any passat en vam recollir 22 tones, que va ser tot un èxit, però només han durat nou mesos, i ara volem poder abastir el banc de queviures per tot l’any”. L’any passat, a més dels 22.000 Kg d’aliments es van recollir 3.600 euros, la majoria provinents de diverses empreses de l’Anoia, que van servir per comprar productes frescos i aliments que caduquen més ràpidament.

El cartell: “Demà pots ser tu”

Tal i com han fet altres centres educatius de la ciutat, l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps ha col·laborat amb la recollida d’aliments d’IgualadaxIgualada fent el disseny del cartell de la jornada. Després que diversos alumnes fessin les seves propostes, finalment s’ha escollit el cartell elaborat per Xavi Carulla Caballé, alumne del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Publicitària. El cartell mostra un jove amb un plat buit i el lema “Demà pots ser tu. Ajuda’ns. Ajuda’t”.

Recollida prèvia d’aliments

Per aquells igualadins i igualadines que no puguin participar de la recollida d’aliments que es farà el dia 22 de desembre, s’habilitaran diferents punts de recollida prèvia, que estaran operatius des del dijous dia 20 fins el mateix dia 22. Tothom qui ho vulgui pot portar aliments a: Casino Foment (Rambla Sant Isidre, 14), CEINA (Avinguda Europa, 7-9, Fundació Privada Àuria (Avinguda d’Andorra, 28), Tintoreria PRESSTO (C/Dr Flèming, 2), Escola de dansa oriental Luna Mora (c/Sebastià Artés, 8) i a l’interior del Mercat de la Masuca.

Els queviures que es recullin seran pel Banc de Queviures d’Igualada. A causa de la creixent situació d’atur, el Banc de queviures d’Igualada actualment atén una mitjana de 80 famílies per setmana, i es dóna prioritat a les famílies amb nens petits. Es calcula que unes 1.000 persones s’alimenten actualment a Igualada gràcies al banc d’aliments i el perfil d’usuari ha canviat molt; si bé abans eren majoritàriament famílies nouvingudes, actualment són famílies autòctones, que pateixen situacions d’atur de llarga durada i problemes amb l’habitatge, ja sigui perquè viuen en un domicili de lloguer en condicions precàries o bé perquè han hagut d’abandonar casa seva perquè no podien fer front a la hipoteca.

Aliments prioritaris Tots els aliments són benvinguts al banc de queviures, però els més necessaris són la llet, l’oli de girasol, sucre, sal, sardines, tonyina, cereals, farina i productes d’higiene infantil com ara bolquers, sabó, colònia, crema hidratant o tovalloletes. S’aconsella no portar productes frescos ni productes que tinguin una data de caducitat a curt termini (com per exemple pa de motlle, ni embotits). Tampoc no es demana pasta ni arròs ja que encara n’hi ha al banc de queviures. Als punts de recollida no s’acceptaran begudes alcohòliques ni refrescos. Bullici a la ciutat el 22 de desembre

Tot i que encara s’estan acabant de concretar les activitats perquè cada dia noves entitats se sumen a la iniciativa, de moment ja s’han concretat on estaran instal·lats els punts de recollida d’aliments el dissabte 22 de desembre. Tots els ciutadans que ho vulguin podran acostar-se a la Plaça de l’Ajuntament, la Rambla Sant Isidre, la Plaça de Cal Font, la Plaça Pius XII, la Plaça del Pilar, la Plaça de la Creu, al carrer Sant Magí a la Plaça de les Tortugues i al Mercat de la Masuca on diversos voluntaris recolliran els queviures des de primera hora del matí i fins al vespre. Els punts de recollida estaran amenitzats amb música, cercaviles, balls i activitats culturals de tota mena.

Recollida d’adhesions

La Plataforma IgualadaxIgualada segueix demanant voluntaris i buscant entitats i empreses que s’hi vulguin adherir. Tothom qui ho desitgi es pot posar en contacte amb l’entitat al correu igualadaxigualada@hotmail.es, a través del formulari de la pàgina web de l’entitat igualadaxigualada.wordpress.com/ o bé a través de la pàgina de Facebook d’IgualadaXIgualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*