Inici Societat Més de 1.000 famílies desnonades a l’Anoia des de l’esclat de la...

Més de 1.000 famílies desnonades a l’Anoia des de l’esclat de la crisi

COMPARTIR

El drama dels desnonaments sembla haver entrat un moment de certa esperança per als que no poden pagar la hipoteca. El suïcidi d’una dona al País Basc quan estava a punt de ser desnonada ha provocat reaccions entre els àmbits polític i financer, la majoria en el sentit de prioritzar la negociació dels contractes hipotecaris per sobre dels desnonaments.

[Img #2052]Malauradament, aquesta mesura arribarà tard per les més de 1.000 famílies anoienques que han perdut la seva llar des de l’esclat de la crisi el 2008. El nombre de sentències referents a demandes de desnonaments presentades als jutjats d’Igualada ha estat de 230 el 2008, 323 el 2009, 285 el 2010, 210 el 2011 i 231 fins al juny de 2012. A manca de noves dades, tot fa preveure que el nombre de desnonaments a la comarca s’apropi al de l’any 2009, en què 323 famílies van perdre la seva llar.

[Img #2053]Contra aquesta crua realitat, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Anoia porta mesos oferint assessorament als afectats i recollint signatures per tal fer arribar una iniciativa legislativa popular a les cambres catalana i espanyola. Entre d’altres objectius, aquesta iniciativa pretén estendre com a solució als problemes de les famílies que no poden pagar la hipoteca la dació en pagament, és a dir, saldar el deute amb el banc o caixa amb la entrega de l’habitatge.

Des d’altres sectors de la societat també es fan [Img #2054]accions reivindicatives. La setmana passada el grup de suport a l’Anoia de la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) i la Coordinadora Obrera Sindical van ocupar simbòlicament la oficina de La Caixa de la Rambla General Vives d’Igualada. L’acció volia criticar les ajudes públiques al sector financer, alhora que servia de convocatòria per a la vaga general d’aquest dimecres “contra la dictadura dels mercats i el sistema d’esclavatge capitalista”, advocant per la creació d’alternatives “que serveixin a la majoria del poble i no només a una minoria.”

[swf object]La mateixa oficina de La Caixa ja va ser objecte el passat mes de juliol d’una acció reivindicativa per part d’un col•lectiu anomenat “Els mussols”. El caixer automàtic de la oficina va ser convertit en una habitació per denunciar els desnonaments que impulsaven les entitats financeres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*