Inici Festes Més Carnestoltes aquest cap de setmana

Més Carnestoltes aquest cap de setmana

COMPARTIR

Vilanova del Camí

 

La cita per a la festa més poca-solta de l’any és el dia 21 de febrer. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, la Comissió de Festes i el Consell Jove “La Xispa” tornen a donar-se la mà per organitzar el concurs i la rua. A les 9 de la nit s’iniciarà la rua des de l’Escola Joan Maragall. Al final del recorregut, a Can Papasseit, es farà la lectura del pregó a càrrec de l’Associació Cultural Camp del Rei.

 

Durant el ball de carnestoltes es lliuraran els premis a les millors comparses: 300 euros a la primera, 200 a la segona i 100 a la tercera. També hi haurà premi per a la petita comparsa, de 75 euros; per a la més crítica, un val de 100, i per a la millor comparsa individual, un premi de 50 euros. A mitjanit és prevista també un concert amb el grup vilanoví Son D l’aire i música dj fins a la matinada.

 

Les inscripcions al concurs de comparses i la rua es poden fer fins aquest divendres 20 de febrer al Servei de Cultura o al 93.805.44.11 (Ext.:4)

 

El programa d’actes d’aquest Carnestoltes 2015 compta amb la col·laboració de diferents empreses: Constructora de Calaf, TAC, Supermercat Sebastian i l’ACI.

 

30è aniversari del Carnestoltes infantil del Camp del Rei

 

Dissabte 21 de febrer

Rua infantil amb l’animació de ciaMX

Inscripcions: Plaça de Can Papasseit a les 15:30 h
Inici Rua: 16:30 h
Desfilada de comparses: Quan s’acabi la Rua a la pl. Can Papasseit, les comparses tindran l’oportunitat de lluir-se fent les seves coreografies. El jurat estarà situat a la mateixa plaça per avaluar el vestuari, els complements i la marxa de les comparses.

 

Concurs Infantil de Disfresses Camp del Rei

Lloc: Sala Polivalent de Can Papasseit
Hora: 18 h
Desfilada de petites comparses i disfresses individuals, amenitzada per Andrés i cia MX.
Durant el concurs hi haurà berenar per a tots els participants.
A les 19:30 h, lliurament de premis i Fi de Festa
Bases: Individual: 1-2 components
Petites comparses: de 3 a 14 components
Grans Comparses: més de 14 components
Els adults no es consideraran components de la comparsa.

Premis:
Individual: Trofeu a les 3 millors disfresses i val de compra de 30 € al primer classificat
Petites comparses: Trofeu a les 3 millors comparses i val de compra de 30 € a la millor comparsa
Grans comparses: Trofeu a les tres millors comparses i val de compra ACI de 150, 100 i 50 € respectivament
Organitza: Associació Cultural Camp del Rei amb el suport del Servei de Cultura

 

 

Convocat el I concurs fotogràfic Comparsa Camp del Rei pel carnestoltes

 

[Img #20448]L’Associació Cultural Camp del Rei ha convocat la primera edició del concurs fotogràfic Comparsa Camp del Rei amb motiu del Carnestoltes 2015. L’entitat premiarà les millors fotografies que es facin a la comparsa de l’associació, molt conegudes arreu de la comarca per la seva creativitat i originalitat. Premiaran amb 100 euros la millor fotografia i al 2n i 3r classificat, amb una beca de 6 mesos per formar part del curs de percussió del grup moltaXamba.

 

Poden participar fotografies preses durant la rua d’Igualada del passat dissabte com a la rua de Vilanova del Camí, el 21 de febrer. A més, es podran presentar un màxim de 3 fotografies de cada escenari per participant.

 

Les fotografies han de tenir format electrònic i les obres es presentaran en format jpg. Cal tenir en compte que no s’acceptaran treballs que no tinguin una resolució suficient per ser reproduïdes en paper a format A3.

 

El termini de recepció de treballs finalitza el 28 de febrer de 2015.

 

La recepció de fotografies es fa al correu electrònic: comparsa.cdr@gmail.com

 

El veredicte del jurat, es donarà a conèixer als 3 primers classificats abans del dia 14 de març, indicant el dia de l’acte de lliurament dels premis, així mateix es farà públic al facebook de l’Associació Cultural Camp del Rei.

 

Santa Margarida de Montbui

 

El dissabte 20 de febrer, a partir de les quatre de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, es durà a terme la gran festa de disfresses per als més menuts. En primer lloc es podran formalitzar les inscripcions i tot seguit, pels volts de les cinc, donarà inici un ball de Carnestoltes Infantil que anirà a càrrec del grup “Arreplegats” i el seu espectacle d’animació. A les sis de la tarda finalitzarà aquest carnestoltes de menuts amb el lliurament de trofeus a les millors disfresses, a càrrec de les autoritats del municipi.

 

El Carnestoltes de Grans es durà a terme el diumenge 21 de febrer. Com és habitual els darrers anys, el Carnestoltes de Montbui es realitza en diumenge ja que es vol aconseguir la màxima participació d’arreu de la comarca, tenint en compte que el dia anterior –el dissabte 14 es durà a terme el Carnestoltes d’Igualada. A partir de les sis de la tarda tindrà lloc la concentració i inscripció de les comparses, al carrer de les Arts, cantonada “Mercadona”. A dos quarts de set de la tarda farà la seva arribada el rei “Carnestoltes” i donarà inici la Rua, que travessarà  tot el Boulevard montbuienc, fins el carrer del Pont i enfilarà cap al pavelló de Can Passanals, on es farà el tradicional Ball de Carnestoltes. Allà es coneixeran els guanyadors del Carnestoltes, tant a la categoria de comparses com a la de millor disfressa individual.

 

Cal recordar que les comparses han d’estar formades per un mínim de cinc persones. Si n’hi ha menys, s’optarà al premi individual. Per participar en el concurs caldrà estar-hi inscrit. El jurat valorarà les comparses segons els criteris de millor vestuari de fabricació, la comparsa més animada i la comparsa més engalanada. Es lliuraran cinc premis de 200 euros (trofeu als tres primers) per a les millors comparses del municipi i també un premi de 100 euros a la millor comparsa forània. També hi haurà un premi de 50 euros i trofeu a la millor disfressa individual. Les inscripcions per participar en el Carnestoltes de grans es poden fer al CCC La Vinícola o al mateix lloc de la sortida, mitja hora abans. Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 803 05 01.

 

Masquefa

 

Masquefa celebra el Carnestoltes aquest dissabte 21 de febrer amb una espectacular rua pels carrers del municipi, el concurs de comparses i el concurs d’establiments guarnits, i una doble festa de disfresses, una a la tarda i una altra a la nit. A més, però, el Carnaval incorpora algunes novetats destacades.
 

La festa de Carnaval començarà a 2/4 de 7 de la tarda amb la gran rua de comparses que recorrerà els carrers de Masquefa. A més dels grups, també s’hi podran afegir tots els masquefins que hi vulguin participar a títol individual. Només hi ha dues condicions: anar disfressat, i tenir moltes, però que moltes, ganes de passar-s’ho bé.

 

Les carrosses s’hauran de concentrar mitja hora abans de l’inici, a les 6 de la tarda, a l’avinguda de La Línia, on hi haurà un punt d’informació perquè cada comparsa pugui retirar el seu dorsal i confirmar la participació.

 

El concurs de comparses consta de dues categories: comparses de menys de 20 integrants, i comparses de més de 20 membres. Aquest any s’amplien els premis, que passen de dos a tres en cada categoria. En concret hi haurà un primer premi de 200 euros, un segon premi de 150, i un tercer de 100, per categoria. Els guanyadors els elegirà un jurat integrat per un representant de cada comparsa. Cada membre del jurat avaluarà totes les comparses, a excepció de la que representa.

 

Concurs d’establiments comercials disfressats

 

La festa de Carnaval també inclourà el concurs de comerços disfressats, que aquest any competiran en una única categoria, la d’establiment. També com a novetat, el concurs tindrà aquest any premis en metàl·lic: un primer premi de 200 euros, un segon de 150, i un tercer de 100. A més, l’establiment que obtingui el primer premi podrà anunciar-se gratuïtament, amb una falca diària, a l’emissora municipal Ràdio Masquefa, durant tres mesos. En el cas del segon premi la falca s’emetrà durant dos mesos. I en el cas del tercer, durant un mes.

 

També el jurat qualificador experimenta canvis: estarà integrat per un membre de l’Associació de Comerços i Serveis de Masquefa i dos professionals de l’àmbit artístic. Els establiments hauran d’estar a punt aquest dijous, 19 de febrer, i no es podran retirar fins  diumenge, dia 22. Dijous, divendres i dissabte el jurat passarà pels comerços per puntuar-los.

 

Aquest any els organitzadors han unificat també els criteris de valoració per a elegir els guanyadors de tots dos concursos. Els jurats tindran en compte el disseny, la vistositat artística i l’elegància de l’establiment o la comparsa; l’originalitat, el maquillatge i les màscares del personal; el dinamisme intern; la qualitat acústica, lluminosa i l’impacte visual, i la crítica social.

 

Doble festa de disfresses

 

Tant els guanyadors del concurs d’establiments disfressats com els del concurs de comparses es donaran a conèixer en la festa de tarda que es farà a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo una vegada finalitzada la rua de Carnaval.

 

Però, com que el Rei Carnestoltes, mai no en té prou, també hi haurà una festa nocturna, a partir de la mitjanit, a la mateixa Polivalent, per a tots aquells que vulguin allargar la celebració fins a la matinada.

 

Òdena                                                               

 

Tant el nucli d’Òdena, dissabte, com el pla d’Òdena, diumenge, acolliran les diferents rues de comparses per celebrar la festa de la disbauxa. Es tracta d’una festa oberta a tothom, nens i adults estan cridats a participar i gaudir d’aquesta celebració originàriament pagana que se celebrava immediatament abans de l’inici de la quaresma. 

 

Així, la primera cita la tindrem dissabte 21 de febrer a la Plaça Mestre Vila Vell. A dos quarts de 6 tindrà lloc el pregó a càrrec de Teatre Espontani i es donarà el tret de sortida a la rua. A l’arribada, a la mateixa plaça, el jurat farà públic els noms del guanyadors que premiaran la disfressa a nivell individual i el de comparsa. En total seran deu guardons; quatre premis per a les comparses i sis premis individuals. El jurat estarà format per membres de les entitats del poble. Mentre s’espera el veredicte del jurat hi haurà un berenar de pa amb xocolata animat per Toc de Retruc amb el seu espectacle Tuti Frutti. Tothom qui hi vulgui participar cal que s’inscrigui a la mateixa plaça, el mateix dia, a les 5 de la tarda.

 

La segona cita, serà el diumenge, 22 de febrer, al Pla d’Òdena. La rua s’iniciarà a les 5 de la tarda. A dos quarts de set de la tarda es preveu l’arribada de la rua al Centre Cívic del Pla d’Òdena on tindrà lloc l’espectacle d’animació “Dansant per la Vida” amb Can Cantem. Tot seguit es realitzarà el lliurament de premis i en acabar, xocolatada per a totes les persones que vagin disfressades. El jurat del concurs de disfresses i comparses estarà format per un representant de cada una de les entitats: UD Rebrot, Club de Petanca Odenense, AAVV La Coraza, Comissió de Reis de Sant Pere i del Pla d’Òdena, Associació de Jubilats del Barri de Sant Pere i Pla de la Masia i un membre de l’Ajuntament d’Òdena. Les inscripcions al Carnestoltes de diumenge seran, el mateix dia, a dos quarts de 5.

 

Calaf

 

[Img #20447]La comissió organitzadora, La Polseguera, ja ha posat fil a l’agulla i ha fet públic el cartell, que aquest any recuperarà els actes per divendres a la nit.

 

Així doncs, el divendres 20 de febrer al poliesportiu i a partir de les 22.30 h, hi haurà torneig de duro, seguit de la gran Gala VIP amb el PD Eloi Fonoll. L’endemà dissabte 21 de febrer, durant tot el matí, l’ambient de Carnaval es farà notar a les botigues i al mercat. A la tarda, a les 17.00 h, els més menuts tenen una cita a la Unió Calafina amb l’espectacle “Sarau… de Carnaval”, de Rah-mon Roma. Seguidament començarà la rua i la desfilada de carrosses, a ritme de batukada. En acabar la rua, el Rei Pellofa pronunciarà el seu pregó i s’encarregarà de l’entrega de premis.

 

Serà a les 20.00 h quan començarà una nova edició del correbars, que s’acabarà amb el sopar popular al poliesportiu, on tindrà lloc el ball de disfresses amb concert d’Elegibó i els MDF DJ’s.

 

Per a les inscripcions als diversos concursos cal enviar un correu electrònic a calafcarnaval@gmail.com.

 

 

 

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*