Inici Destacats Més de 92.000 anoiencs cridats a votar els governs dels 33 municipis...

Més de 92.000 anoiencs cridats a votar els governs dels 33 municipis de la comarca

COMPARTIR

Un total de 92.601 anoiencs estan cridats a votar aquest diumenge a les eleccions municipals. Als 33 municipis de l’Anoia es presenten un total de 120 candidatures.

A Igualada, on hi ha 29.421 veïns amb dret a vot, és on més candidatures hi ha, vuit, mentre que hi ha quatre municipis on hi ha una única candidatura i que, per tant, ja saben qui governarà abans que obrin els col·legis electorals. Són Castellolí, amb Joan Serra (ERC); Carme, amb Marc Sánchez (ERC); Copons, amb Alejandro Prehn (independent); i Sant Martí Sesgueioles, amb Marina Graells (ERC).

En joc un diputat provincial i el Consell Comarcal

A més del resultat a cada municipi, les eleccions municipals també es tradueixen en la composició del Consell Comarcal. Durant més d’una dècada havien governat CiU i ERC i el 2019 l’espai postconvergent va pactar amb el PSC en un polèmic pacte.

Per altra banda, el partit que sumi més vots al partit judicial d’Igualada -que inclou els 33 municipis de la comarca i Collbató- tindrà dret a un Diputat Provincial a la Diputació de Barcelona. El 2015 va correspondre a CiU i la va ocupar Marc Castells, mentre el 2019 aquesta plaça va passar -per pocs centenars de vots- a mans d’ERC, que hi va situar Maria Sayavera.

Cobertura especial a infoanoia.cat

L’escrutini dels resultats de les eleccions municipals es podran seguir en temps real a infoanoia.cat, on es podran comparar amb les eleccions anteriors i on també es podran fer simulacions de pacte de govern allà on no hi hagi majories clares.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*