Inici Destacats Més de 89.000 anoiencs cridats a les eleccions municipals i europees

Més de 89.000 anoiencs cridats a les eleccions municipals i europees

COMPARTIR

Un total de 89.123 anoiencs estan cridats a les urnes aquest diumenge, 26 de maig, per participar en les Eleccions Municipals i Europees 2019. En el cas de les municipals, els resultats d’aquesta jornada definiran la composició dels 33 ajuntaments de la comarca escollint un total de 287 regidors.

El 2015, en les darreres eleccions municipals, Convergència i Unió (CiU) va ser la força més votada a la comarca, tot i que ERC va ser la que va obtenir més regidors (106 per 90 dels llavors convergents). El PSC va ser la tercera força més votada, que va aconseguir 44 regidors arreu de l’Anoia. La participació va arribar gairebé al 61%.

A Igualada, un total de 28.947 veïns estan citats a les jornada electoral, que comptarà a la capital de l’Anoia amb un total de 45 meses distribuïdes en 22 locals electorals.

Pel que fa les darreres eleccions europees, l’any 2014, a l’Anoia ERC i CiU pràcticament van empatar, amb 10.508 i 10.359 vots respectivament. A més distància, el PSC-PSOE va ser la tercera força més votada, amb 5.542 sufragis. ICV, PP, Ciutadans i Podem van ser, en aquest ordre, els partits que també van obtenir suports a l’Anoia.

Els resultats, en temps real a infoanoia.cat

Un cop tancats els col·legis electorals, els resultats de l’escrutini de les eleccions municipals es podran seguir a través d’un grafisme interactiu a la portada del diari. Posant el nom del municipi al buscador que hi ha al peu del gràfic apareixeran els resultats que hi hagi disponibles en cada moment. A la mateixa gràfica es podran consultar els resultats de les darreres eleccions al mateix municipi.

FER UN COMENTARI

*