Inici Cultura Més de 700 alumnes d’Igualada visitaran la Biblioteca durant el mes d’abril

Més de 700 alumnes d’Igualada visitaran la Biblioteca durant el mes d’abril

COMPARTIR

La Biblioteca Central d’Igualada comença a escalfar motors per a la diada de Sant Jordi. Un total de 725 alumnes de 29 escoles igualadines visitaran aquest espai per endinsar-se en la peculiar llegenda de Sant Jordi, en una adaptació lliure i interactiva de la mà de Daniel Rio i Eva M. Sabaté. Per aquestes visites es comptarà amb una cua gegantina de drac confeccionada amb roba i retalls pels joves del Servei de Formació Laboral i del Servei de Teràpia Ocupacional de l’Àuria Grup.

Les visites seran un dels puntals de l’agenda d’abril de la Biblioteca, però també diversos tallers i xerrades que es faran al llarg del mes. D’una banda, en el marc del programa BiblioLab, s’ha organitzat un taller d’escriptura de records per als matins dels dissabtes 21 i 28 d’abril, a càrrec de Laboratori de Lletres. I el mateix dia de Sant Jordi, el dilluns 23 a les 6 de la tarda, es farà un BiblioLab de contes interactius adreçat a infants de 3 a 12 anys i les famílies, de la mà dels professionals de Qpertin. Els dos tallers són gratuïts i només cal inscriure’s abans a la Biblioteca. També per als més petits, el dimarts 17 d’abril a les 6 es farà una Hora del conte especial per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Les presentacions del mes d’abril tindran un caire local, amb dos llibres de coneixements acabats de sortir del forn. D’una banda Jordi Camins presentarà, el 10 d’abril a les 7 de la tarda, el volum «Glaciares desde el aire: Pirineos: Inventario y catalogación actualizados». I d’altra banda, la touenca Elisa Vidal presentarà «Fillol i les seves masies», el divendres 20 a les 7 de la tarda. Un exhaustiu treball de recerca on recupera de l’oblit llocs i persones del nucli de Fillol, un dels molts que hi ha a Sant Martí de Tous.

Finalment l’escriptor Josep M. Solà reflexionarà sobre el moment actual que viu Europa a partir de la pintura «Paisatge amb la caiguda d’Ícar», de Brueghel el Vell, en una conferència que tindrà lloc el dijous 12 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda i que està organitzada pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

*