Inici Societat Més de 500 comensals al ‘Sopar Groc’ d’Igualada

Més de 500 comensals al ‘Sopar Groc’ d’Igualada

COMPARTIR

El Sopar Groc Solidari organitzat a Igualada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport del Casal Popular El Foment va despertar el passat divendres una enorme onada de solidaritat amb els presos polítics i exiliats. Més de cinc-centes persones van assistir al pati del Museu de la Pell, una xifra molt per sobre de les previsions, i es van requerir més de cinquanta voluntaris per fer possible l’elaboració i el servei d’un àpat d’un alt valor gastronòmic, basat en ingredients de color groc.

Presentat per l’actor igualadí Arnau Vinós, l’acte va comptar amb els parlaments de les conselleres Alba Vergés i Laura Borràs, l’alcalde d’Igualada Marc Castells i els vicepresidents de l’ANC i Òmnium Josep Cruanyes i Marina Llansana. La intervenció més emotiva de la nit va ser la que van protagonitzar els familiars de presos i exiliats. Junts dalt de l’escenari Meritxell Lluís, companya de Josep Rull, i Ferran Civit, company de Meritxell Serret van explicar com viuen les famílies dels presos i exiliats la injusta situació que pateixen i van donar les gràcies, en nom de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) per l’enorme solidaritat que reben. Dels 25 euros del tiquet, una part molt important es destinarà a l’associació perquè les famílies afectades puguin assumir les despeses que els comporta tenir els familiars empresonats i exiliats tant lluny de casa.

Els menús servits durant el Sopar Groc –bàsic i vegà- van ser dissenyats i elaborats per quatre xefs i restauradors igualadins que hi havien treballat desinteressadament durant setmanes: Joan Fontanella del restaurant Bitok, Josep Hernández de Cal Pantomènia, Joan Boix del restaurant Cord Verd i el cuiner Oriol Càlichs. En una aliança inèdita, els quatre igualadins van idear plats com la crema de blat de moro amb ou escumat o una hamburguesa de cigronet de l’Alta Anoia amb salsa de tomàquet sec. En nom dels cuiners, Joan Fontanella i Oriol Càlichs van explicar l’origen de la iniciativa i van agrair als nombrosos proveïdors que fan fer possible el sopar, ja que bona part dels ingredients, begudes i fins i tot utensilis utilitzats al sopar havien estat regalats o cedits desinteressadament.

Els Músics per la Llibertat van donar un toc musical i emotiu a la vetllada, que es va tancar amb l’actuació musical de l’artista igualadina Adriana Muntané.

FER UN COMENTARI

*