Inici Societat Més de 3.000 signatures en una setmana per reclamar cobrir les places...

Més de 3.000 signatures en una setmana per reclamar cobrir les places de pediatra als CAP de l’Anoia

COMPARTIR

La situació del servei de pediatria a l’atenció primària de l’Anoia, amb una manca de professionals que es reprodueix en altres llocs del país, ha generat un moviment ciutadà que reclama solucions.

Una queixa a Facebook d’una veïna de Vilanova del Camí sobre la mancança d’hores de pediatria al CAP va ser l’espurna que va mobilitzar desenes de famílies per reclamar millores al servei. Així ho explica una de les portaveus del moviment, que va iniciar una recollida de signatures que en només una setmana ha recollit 3.000 adhesions reclamant que es compleixin els serveis de pediatria que hauria de prestar l’Institut Català de la Salut (ICS) als diferents Equips d’Atenció Primària de l’Anoia.

L’ICS gestiona set equips amb els seus respectius centres i consultoris arreu de la comarca (Anoia Rural, Calaf, Capellades, Igualada Urbà, Piera, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí), tot i que orgànicament de l’Anoia també en depèn el de Santa Coloma de Queralt. Aquest diari va demanar dimarts al Departament de Salut -presidit per la igualadina Alba Vergés- dades sobre la situació del servei de pediatria en aquests centres i equips i una exposició sobre les solucions que es plantejaven. A hores d’ara encara no s’ha rebut cap resposta.

A Vilanova del Camí, un pediatra per a 2.260 infants

Entre les dades que ha aconseguit la plataforma hi ha Vilanova del Camí, on el govern municipal i entitats veïnals recolzen la reclamació. Allà hi ha 2.260 nens i nenes per als que només hi ha un pediatra “i un altre només unes hores”, afegeix la portaveu, que explica també que a l’equip Anoia Rural -que gestiona diferents consultoris en municipis petits- hi ha un pediatra per a 1.596 infants. Citant al propi Departament de Salut, la portaveu assegura que la ràtio establerta és d’un pediatra per a cada 1.200 nens.

La plataforma ha estat escoltada, de moment, per tots els ajuntaments als que s’han apropat excepte a Igualada, segons explica una de les portaveus. Es dona la circumstància que la directora del Servei d’Atenció Primària a l’Anoia, Carme Riera, és regidora del govern de Marc Castells.

La portaveu de les famílies que lideren la reclamació afegeix que estan concretant un acte de mobilització en forma de manifestació o concentració que estan acabant de definir per a les properes setmanes. El grup impulsor va posar en marxa un grup de Facebook que ja té més de 600 membres. En qualsevol cas, es deixa clar que “a qui reclamem és a la Generalitat, els pediatres i els centres d’atenció primària són perjudicades per la situació com nosaltres”.

1 COMENTARI

  1. El Departament de Salut -presidit per la igualadina Alba Vergés (ERC), la directora del Servei d’Atenció Primària a l’Anoia, Carme Riera (PDCAT), és regidora del govern de Marc Castells. I anem així. Quina vergonya. Visca la República.

FER UN COMENTARI

*