Inici Societat Més de 250 assistents al dinar solidari amb els presos polítics i...

Més de 250 assistents al dinar solidari amb els presos polítics i exiliats

COMPARTIR

Argençola va acollir el passat dissabte 26 de maig, el dinar solidari organitzat conjuntament amb Sant Martí de Tous, Jorba i Montmaneu, sota el lema ‘El món rural es solidaritza amb els presos i preses polítics, exiliats i exiliades i les seves famílies’.

Més de 250 persones hi van participar per recollir fons per la caixa de resistència. La plaça Mariano Mestre es va omplir de groc i solidaritat amb gent arribada de tota la comarca.

Es va habilitar un espai perquè tothom qui ho volgués pogués adreçar cartes als presos i preses i també es van sortejar tres paneres amb productes de proximitat i ecològics, donació dels productors i comerciants dels quatre municipis i de Sant Guim de Freixenet.

Després del dinar va arribar l’hora dels parlaments, que van ser molt sentits i emotius. Van parlar David Sánchez, alcalde de Jorba, Àngel Farré, alcalde de Montmaneu, Toni Lloret, alcalde d’Argençola i Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural. Tots van destacar el moment greu que està vivint el nostre país i el retrocés democràtic i de drets, com la llibertat d’expressió i de pensament, que estem patint i davant dels que cal reaccionar. Van coincidir que tot el seguit d’actes que es fan arreu del país aquests dies serveixen també per mantenir ferm l’ànim de la gent. Com va dir Toni Lloret, alcalde d’Argençola: ‘Som aquí, però no hauríem de ser aquí per aquest motiu’. Els organitzadors agraeixen la tasca de voluntaris dels quatre municipis per tirar endavant l’acte.

En Marcel Mauri, va acabar el seu parlament amb unes paraules de Jordi Cuixart, president d’Òmnium, des de la presó de Soto del Real.

La música, interpretada per participants a les actuacions dels Músics per la Llibertat, tampoc va faltar-hi. ‘El Cant dels ocells’ i ‘Els Segadors’ cantat per la plaça dempeus, van servir per cloure l’acte.

FER UN COMENTARI

*