Inici Societat Més de 150 professionals de la salut de l’Anoia es reuneixen a...

Més de 150 professionals de la salut de l’Anoia es reuneixen a la Nit de la Professió

COMPARTIR

Els professionals de la salut de l’Anoia han celebrat una nova edició de la Nit de la Professió al Restaurant Mas dels Vivencs de la Pobla de Claramunt. Es tracta de la trobada anual que serveix per homenatjar aquells professionals que es jubilen i rebre els que s’incorporen al col·lectiu com a residents de primer any. D’altra banda, durant l’acte també s’entrega la beca MIPS Fundació Privada a un projecte de recerca i el Premi de Recerca Nit de la Professió per premiar un treball fet els darrers dos anys.

Els professionals que aquest 2018 han rebut l’homenatge de tot el col·lectiu per la seva jubilació han estat: Dr. Lluis Canyamares, Dra. Montserrat Casanovas, Dr. Enrique Fernandez – Sallent, Dra. Adela Lopez Amo, Sra. Rita Trepat, Dr. Joan Puget, Sra. Josefina Cerdà i Dra. Magda Valladares. D’altra banda, la Nit de la Professió ha servit, també, per donar la benvinguda a aquells professionals que enceten l’etapa de residents en diferents especialitats als centres de salut de l’Anoia i a l’Hospital d’Igualada. Han estat 12 els que s’han reconegut durant l’acte: Carla Galmés Huerta, Laura Valls Bartrolí, Luciana Giménez, Julián Tejero Cobos, Irune Leache León, Aurora García Peñaranda, Marta Santa Cruz, Inmaculada Cadafalch Cerdà , María José Macias Reyes, María Victoria García Furio , María José Cambronero Ciscar i Laura Rodríguez Alba.

L’entrega de la beca que ortorga anualment MIPS Fundació Privada i el Premi són també un dels moments destacats de la Nit de la Professió. La beca és de 1.500 euros i dóna suport a un treball o projecte de recerca en l’àmbit de les ciències de la salut a la comarca de l’Anoia amb el compromís de que es desenvolupi en els propers 2 anys. Entre els projectes presentats, l’ha guanyat el treball “Pròtesis invertides o res per les fractures d’húmer proximal complexes. estudi prospectiu, randomitzat i multicèntric” realitzat per Joan Miquel Noguera, Traumatòleg de l’Hospital d’Igualada

Pel que fa al Premi de Recerca Nit de la Professió, dotat amb 1.500 euros reconeix un treball de recerca en l’àmbit de la salut realitzat a la comarca de l’Anoia i amb una antiguitat màxima de dos anys. El projecte guanyador d’aquesta edició ha estat “Concordancia entre el Test de aliento y la prueba del antígeno de Helicobacter pylori en heces. Validación del test Liaison® en heces a nivel de Atención Primaria” de Maria Jose Serrano, especialista en medicina familiar CAP Vilanova del Camí.

En el marc de la NIT, el treball guanyador de la Beca de l’any passat va fer una explicació de com està anant la seva recerca. Així, la Dra. Marta Cucurell va fer l’exposició de l’activitat desenvolupada del projecte guanyador de l’edició 2017 Càncer de pell a l’Anoia.

Un any més, l’organització de la Nit de la Professió ha anat a càrrec de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears i els col·legis oficials de Metges de Barcelona, el d’Infermeres i Infermers, el de Farmacèutics, el de Fisioterapeutes i el de Psicòlegs. També van participar al sopar l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, la gerent de la regió Sanitària Catalunya Central, Nuria Puig, la Directora del Sector Anoia, Teresa Campanera, la gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Aran, la Directora SAP Anoia, Carme Riera, i representats del Consorci Sanitari de l’Anoia i la Fundació Sanitaria Sant Josep, entre altres.

La celebració va cloure amb la música en directe a càrrec del grup Rockbato, amb la característica que gran part dels seus integrants són professionals sanitaris.

FER UN COMENTARI

*