Inici Destacats Meritxell Baque (CUP) es converteix en la nova alcaldessa de Vallbona d’Anoia

Meritxell Baque (CUP) es converteix en la nova alcaldessa de Vallbona d’Anoia

COMPARTIR

Aquest dissabte 15 de juny ha tingut a lloc a la sala plenària del consistori de Vallbona d’Anoia l’acte de constitució del nou Ajuntament sorgit de les eleccions municipals del 26 de maig.

La sessió ha iniciat amb la constitució, per part de la secretaria municipal, de la mesa d’edat formada pel regidor més jove, Pau Ter, i el més gran Francisco Corral. Les 9 persones electes han promès el càrrec com a regidores i regidors del consistori de Vallbona per al mandat 2019-2023.

Tot seguit, s’ha donat pas a l’elecció de l’alcaldessa, que s’ha fet a mà alçada. Les passades eleccions municipals del 26 de maig van deixar un escenari obert al consistori. La CUP es va imposar en vots, però empatats a regidors amb altres partits. Els cupaires van aconseguir 2 regidors amb un 26% dels vots. El segon lloc el va obtenir el PSC amb 2 representants. I en tercera posició, ERC, amb 2 regidors, seguit de Som Vallbona – Junts per Vallbona amb
2 regidors més, i UPV-VV amb un regidor.

La candidata de la formació CUP Vallbona – Amunt, Meritxell Baque, ha estat escollida alcaldessa amb 5 vots. A més dels dos regidors de la CUP, han recolzat Baque els regidors d’ERC (2) i UPV-VV (1).

Així doncs, Meritxell Baque, serà la segona dona alcaldessa de Vallbona d’Anoia, essent el primer cop que es presenta la formació al consistori i assolint el govern en aquest mandat que arrenca. Baque serà la unica alcaldessa dels cupaires a la comarca i, de fet, Vallbona d’Anoia va ser l’únic municipi de la comarca en el que la CUP es va imposar com a força més votada.

Durant el seu discurs Baque ha declarat “compromís, prioritat i responsabilitat per treballar vers les necessitats de la vila”. Tanmateix, ha emplaçat a totes les altres formacions polítiques a “fer el mateix, seure i parlar”.

Finalment, ha agraït el suport rebut per tots aquells ciutadans que l’han votat, l’assemblea de la CUP Vallbona i familiars, en especial al seu pare qui, fa 40 anys, fou escollit alcalde en les primeres eleccions democràtiques.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*