Inici Cinema «Mentiders» de Silvia Munt inaugura demà dimecres el desè Festival Zoom Igualada

«Mentiders» de Silvia Munt inaugura demà dimecres el desè Festival Zoom Igualada

COMPARTIR

La producció de Silvia Munt «Mentiders» serà la encarregada d’inaugurar la desena edició del Festival Zoom Igualada aquest dimecres a partir de les 20:30 al Teatre de l’Ateneu.

Amb deu anys a l’esquena, el Festival Europeu de Cinema de Televisió Zoom arriba a una nova edició amb un total de vuit telefilms i tres minisèries a competició. Segons ha explicat el director del festival, Jordi Comellas, dels vuit telefilms, dos són alemanys, un croata i la resta de l’estat espanyol. Pel que fa a les tres minisèries provenen de TV3, TVE i Antena 3. En total, el festival va rebre 37 produccions televisives de quatre països diferents.

Els telefilms que competiran a la secció oficial del Zoom i que rebran un total de 5.000 euros en premis són la pel·lícula provinent de Croàcia ‘Caça (pare)’, del multipremiat director Dalibor Matanic; dues cintes procedents d’Alemanya ‘Voices from the past’ i ‘Hannas Entschidung’; i cinc projectes de l’estat espanyol que són ‘Mentiders’, de Sílvia Munt, ‘La conspiración’ digirida per Pedro Olea, ‘El retaule del Flautista’, una comèdia musical de Ricard Regüant, ‘Simbad’, una producció que ve de Galícia de la mà d’Antón Dobao, i, finalment, ‘Concepción Arenal. La visitadora de cárceles’, de Laura Mañá.

Enguany les tres minisèries a competició són ‘Olor de Colònia’, de Lluís-Maria Güell, una producció inspirada en la novel·la homònima de Sílvia Alcántara; ‘Carles a Eva’, la nova producció d’Agustí Villaronga; i ‘Rescatando a Sara’, dirigida per Manuel Ríos.

Com cada any, el Zoom també dóna cabuda als curtmetratges dins de la secció Zoom Jove, on es podran veure set propostes diferents. A més, també hi haurà el Zoom Didàctic, en què el festival apropa a les escoles i als més petits una producció que destaca pel seu caràcter didàctic o pedagògic. I dins de les diferents seccions també hi té cabuda el  Zoom Especial on cada any el festival programa una sessió especial que es presenta en primícia i enguany serà el torn de la nova temporada de la sèrie ‘Pop Ràpid’ de TV3.

Els premis del Zoom

El Festival Zoom atorga un seguit de premis que són el Premi a la Trajectòria -en les categories de personatge femení, masculí i empresa-, el Premi Sita Murt, el Premi Tu ets la Tele i el Premi a la Millor Sèrie Espanyola. Pel que fa al primer guardó en la categoria d’empresa, el director del festival Comellas ha explicat que han decidit atorgar-lo a TV3, ja que «lligant-ho amb el desè aniversari hem considerat que era convenient que el premi fos per ells perquè aposten per la ficció i per les minisèries i creiem just que fos així». El Premi a la Trajectòria masculina serà per a l’actor Lluís Homar i en la vessant femenina per a Carmen Machi.

Pel que fa al Premi Sita Murt se l’endurà l’actriu i model Elena Furiase, mentre que el Premi Tu ets la Tele anirà pel programa-concurs de TVE ‘Un, dos, tres… Responda otra vez’. Finalment, el Premi a la Millor Sèrie Espanyola serà per a la producció d’Antena 3 ‘Gran Hotel’.

Celebració del desè aniversari

Amb motiu del desè aniversari, el Festival Zoom ha decidit incloure en el programa una nova secció, el ‘Re-Zoom’. Segons ha explicat la coordinadora del certamen, Anna Cervera, es projectaran tres dels telefilms més destacats que han passat pel festival durant els deu anys. Aquests seran ‘Die Hebamme-Auf Leben und Tod (La llevadora), de la directora alemana Dagmar Hirtz, que el 2010 va aconseguir tots els premis del Zoom; la producció francesa ‘La Nourrice’, tres vegades premiada al Festival de Luchon i que es va poder veure al Zoom el 2004; i, finalment, ‘Tempus Fugit’, d’Enrich Folch que ha estat el telefilm estatal més premiats en l’àmbit internacional.

«Mentiders», a la inauguració

El telefilm que obre el Festival explica la història d’una família atípica que s’esforça per sobreviure a la Nit de Nadal, enganyant de la manera més màgica possible les misèries de cada dia. La composen una mare abnegada que lluita per fer feliç el fill petit adoptat i la filla gran, que vol que l’estimin però creu que no l’estimen. Al seu voltant, planegen també les mentides d’una sèrie de personatges que s’hi relacionen.

L’actriu i directora Sílvia Munt ?que va debutar a la direcció el 1998 amb el curt “Déjame que le cuente” i que s’ha forjat una carrera de prestigi? torna a participar a la Secció Oficial del Zoom després d’haver-ho fet, a l’edició de 2009, amb el drama “Sota el mateix cel”. En aquesta ocasió, presenta una comèdia amable que reflexiona sobre l’ús de la mentida en les relacions humanes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*