Inici Cinema «Mentiders», de Silvia Munt, dóna el tret de sortida al desè Festival...

«Mentiders», de Silvia Munt, dóna el tret de sortida al desè Festival Zoom

COMPARTIR

[swf object]El Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom ha inaugurat aquest dimecres al vespre la seva desena edició amb l’estrena de la pel·lícula ‘Mentiders’, dirigida per Sílvia Munt. Es tracta d’una comèdia que narra la vida d’una família «desestructurada» durant la Nit de Nadal i que tots ells «diuen petites mentides per sobreviure», segons ha explicat la mateixa directora.

‘Mentiders’ és un dels vuit telefilms que competiran a la Secció Oficial del certamen, juntament amb tres minisèries. Amb motiu del desè [Img #2552]aniversari, el Zoom ha programat tres dels telefilms més destacats que han passat pel festival a la nova secció titulada ‘Re-Zoom’. El festival s’allargarà fins aquest diumenge.

L’actriu i directora catalana Sílvia Munt ha estat l’encarregada d’inaugurar la desena edició del Festival Zoom d’Igualada amb l’estrena de la seva darrera pel•lícula per a televisió, ‘Mentiders’. Es tracta d’una coproducció entre TV3 i Ovideo en què «col•loquem una família desestructurada el dia de [Img #2553]Nadal i allà es reuneixen tota la quantitat de problemes i amors i desamors que existeixen dins de la família», ha explicat Munt. Segons ella, en aquest context «les mentides són imprescindibles per sobreviure» i també per «equilibrar la realitat amb l’imaginari o allò suportable amb allò insuportable».

D’altra banda, dos dels actors que participen al telefilm, Pau Durà i Cristina Genebat, han destacat que a la pel•lícula «tots els personatges són mentiders però benintencionats, no som dolents». Durà ha explicat que el film «barreja el drama amb l’humor» i «les mateixes mentides provoquen les dosis humor».

No és el primer cop que Munt participa al Festival Zoom d’Igualada. Ja ho va fer fa dos anys amb el drama ‘Sota el mateix cel’. Amb ‘Mentiders’ es passa a la comèdia amb una reflexió sobre l’ús de la mentida en les relacions humanes. Munt s’ha declarat una «fan» del Zoom, ja que «sóc una gran defensora del cinema per a televisió», ha dit. Segons ella, «tots els països civilitzats tenen una bona cantera de tvmovies i Catalunya va començar sent pionera en aquest sentit i ara falta el recolzament que es mereix».  

Vuit telefilms i tres minisèries a concurs

El Festival Europeu de Cinema de Televisió Zoom presenta a la Secció Oficial un total de vuit telefilms que provenen de diferents punts de l’Estat però també d’Alemanya o Croàcia. A més, també hi haurà tres minisèries a competició que són ‘Olor de Colònia’, de Lluís-Maria Güell, una producció inspirada en la novel•la homònima de Sílvia Alcántara; ‘Carles a Eva’, la nova producció d’Agustí Villaronga; i ‘Rescatando a Sara’, dirigida per Manuel Ríos.

A més, com cada any, el Zoom també dóna cabuda als curtmetratges dins de la secció Zoom Jove, on es podran veure set propostes diferents. També hi haurà el Zoom Didàctic, en què el festival apropa a les escoles i als més petits una producció que destaca pel seu caràcter didàctic o pedagògic. I dins de les diferents seccions també hi té cabuda el Zoom Especial on cada any el festival programa una sessió especial que es presenta en primícia i enguany ha estat el torn de la nova temporada de la sèrie ‘Pop Ràpid’ de TV3.

Els premis del Zoom

Pel que fa als premis que es lliuraran enguany al Zoom, el Premi a la Trajectòria serà per a TV3 i per als actors Lluís Homar i Carmen Machi. El Premi Tu ets la Tele se l’endurà el programa de TVE ‘Un, dos, tres… Responda otra vez’, mentre que el premi Auguri Sita Murt serà per a l’actriu i model Elena Furiase. Finalment, el premi a la Millor Sèrie Espanyola serà per a la producció d’Antena 3 ‘Gran Hotel’. En el marc del Festival també s’entregarà el Premi Joan Poch de Mallerich al Cine Club Ateneu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*