Inici Destacats Un membre de l’EspeloGrupAnoia EGAN, coautor del llibre “Descens de barrancs. Guia...

Un membre de l’EspeloGrupAnoia EGAN, coautor del llibre “Descens de barrancs. Guia Pràctica”

COMPARTIR

El proper dia 24 de març i a 2/4 de vuit de la tarda, i a l’Auditori del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, es farà la presentació del llibre Descens de barrancs. Guia Practica dels autors Eloi Villar, Joan Olives i Òscar Márquez.

Òscar Márquez es enginyer tècnic en química però va fer un gir professional per dedicar-se al guiatge d’esports d’aventura i a la formació d’aquestes especialitats. Amb temps esdevé formador de Senderisme, Muntanya Mitjana i Barrancs tècnics esportius del CAR de Sant Cugat. És membre de l’EspeloGrupAnoia EGAN; per aquest motiu ha volgut fer la presentació oficial del llibre a Igualada.

El descens d’engorjats o barranquisme és una especialitat que ressegueix els camins que la natura ha forjat a la roca al llarg dels temps. Parets altives, gorgs d’aigu¨es cristal· lines, tobogans naturals, vegetació, fauna, llum, foscor… atorguen un ventall de contrastos espectaculars.

L’objectiu del llibre és sintetitzar de la manera més senzilla possible els coneixements de tres guies amb anys d’experiència. Amb aquest manual els autors faciliten les tècniques per tenir més control tècnic i autonomia en el desenvolupament de l’activitat, a més d’ampliar la base de coneixements per resoldre situacions al llarg d’un descens.

Aquest llibre intenta ser un punt d’inici per fer arribar els coneixements de la millor manera possible, però no pretén substituir les formacions.

El llibre es divideix en 5 apartats temàtics: equip i material, tècnica de progressió, usos del material, tàctica i logística i autorescat i emergències.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*