Inici Gent Melindros

Melindros

COMPARTIR

Ara que de la recepta de la setmana passada ja tenim la xocolata desfeta… el pack no estaria complet sense uns bons melindros amb els que sucar!.

Dues receptes sense complicacions que es complementen perfectament per gaudir d’un berenar casolà.

[Img #4094]Ingredients:
•    75 grams de sucre
•    100 grams de farina
•    75 grams de sucre en pols  (per tirar per sobre)
•    3 ous grossos

Primer escalfem el forn a 180Cº i preparem una safata de forn amb paper de forn a la base i tirem una mica de sucre glass per sobre.

Separar les clares de les gemmes i en un bol començar a batre les clares, quan estiguin una mica blanques, afegir a poc a poc el sucre sense deixar de batre fins a punt de neu (haurem arribat a punt de neu quan les clares formin pics blancs ferms i si girem el bol no cauen)

A banda, en un bol batre una mica les gemmes. Apartar la batedora i amb una espàtula amb delicadesa anem incorporant les clares muntades barrejant de sota cap amunt i a poc a poc afegim la farina prèviament passada per un colador.

Quan estigui tot barrejat posar la massa en una màniga pastissera o una bossa de plàstic neta, tallant una mica la punta.

[Img #4095]Sobre la safata de forn que teníem reservada, anar formant tires allargades, segons us agradin més llargues o amples. No creixen gaire però com podeu veure a la foto, millor deixar una mica d’espai entre unes i altres.

Posem una mica de sucre glass per damunt (això els dóna aquest aspecte blanquet tan característic dels melindros) i posem al forn a 180Cº fins que estiguin daurats; uns 10 minuts aproximadament.

[Img #4096]En treure del forn amb cura passar-los a una reixeta fins que refredin completament. Es mantenen suaus 2-3 dies ben guardats.

Temps: 45 minuts
Dificultat: fàcil
Racions: surten 35 melindros aprox.
Ideal: per sucar amb una bona xocolata desfeta.

Ariadna Bertran – El placer de los cinco sentidos.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*