Inici Festes Melcior, Gaspar i Baltasar van ser a Carme

Melcior, Gaspar i Baltasar van ser a Carme

COMPARTIR

[Img #3603]De nou la nit d’il•lusió pels infants va fer-se present a Carme el 5 de gener. Als volts de les 6 de la tarda els tractors que condueixen les carrosses entraren a Can Bou (Orpí).

A les 7 tocades, previ al so de tres coets i embolcallats amb el fum de les bengales, aparegueren a peu quasi una trentena de patges i patgesses que custodiaven els quatre tractors plens de paquets per la mainada carmetana. Al seu [Img #3604]darrera, la carrossa de l’àngel, seguida per la del Patge Faruk i finalment la més gran amb les tres majestats.

La primera parada es feu a l’Avinguda Catalunya. Els nens i nenes van poder pujar al vehicle dels Reis i fer-se fotos amb ells mentre rebien alguna dolçaina. Els flaixos de les càmeres, incansables, recollien aquests moments. Emprengueren el camí de nou i es [Img #3605]dirigiren a l’església parroquial de Sant Martí. El mossèn els rebé, els donà la benvinguda al poble i exposà que els nens i les nenes eren mereixedors de regals per la bondat que han fet els 365 anys previs i la que faran la resta de l’any.

Grans i petits s’aproparen a l’altar, entre il•lusió i por, a escoltar, respondre i prometre menjar de tot, recollir les joguines i escoltar el pare i la mare. En acabar la llarga cua, cadascú marxà a casa seva o d’algun familiar proper i esperà sentir el brogit dels tractors que anuncia l’arribada dels negres ajudants amb un paquet farcit de joguines.

Nit que es fa llarga pel neguit de l’espera però també plena d’alegria per encetar, muntar i gaudir de les joguines dels Reis.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*