Inici Festes Masquefa recorda el seu passat amb la Festa de Sant Eloi

Masquefa recorda el seu passat amb la Festa de Sant Eloi

COMPARTIR

Els dies 2 i 3 de desembre, l’Ajuntament organitza la cinquena edició de la Festa de Sant Eloi, una celebració popular que té com a objectiu rememorar els orígens industrials de Masquefa. L’activitat es durà a terme a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i comptarà amb un ampli i variat programa de propostes lúdico-culturals per a totes les edats. La festa s’organitza des de fa cinc anys amb motiu de la festivitat de Sant Eloi, patró de la metal·lúrgia; activitat a la qual es van dedicar generacions i generacions de masquefins des de principis del segle XX.

La Colla Gegantera de Masquefa i Sant Eloi uneixen llaços

Coincidint amb la cloenda dels actes de commemoració del 30è aniversari de l’Isidre i la Magdalena, la Colla Gegantera de Masquefa esdevindrà una de les grans protagonistes de la Festa de Sant Eloi d’enguany. Així, dissabte l’entitat inaugurarà a la Biblioteca municipal l’exposició “Masquefa, 30 anys de gegants”; i a continuació, l’equipament acollirà la xerrada “Giragonçant. Història dels Gegants de Masquefa”.

Serà diumenge, però, quan ambdues celebracions sortiran al carrer per obrir-se a tota la població amb una trobada i passejada dels gegants i gegantons de Catalunya i Masquefa.

Divendres 1 de desembre

L’edició d’enguany de la Festa de Sant Eloi mantindrà l’essència que li ha permès en només quatre anys fer-se un lloc destacat a la vila, a la vegada que incorporarà destacades novetats. L’activitat arrencarà ja divendres 1 de desembre (18 h.) al Casal de Joves amb la projecció del documental sobre sexualitat i diversitat funcional “Yes we fuck” i una taula rodona.

Dissabte 2 de desembre

Dissabte 2 de desembre, dia neuràlgic de la festivitat, l’activitat ja es traslladarà al complet a l’entorn de la Fàbrica Rogelio Rojo, un dels espais més emblemàtics i característics de la vila que ha estat escollit seu de la festa des del seu inici gràcies a la seva condició de testimoni d’excepció del procés d’industrialització que ha viscut Masquefa des de l’any 1922.

La jornada començarà a les 11 del matí amb l’obertura al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo de la Fira dels Invents, Fira dels Impossibles, que es podrà visitar fins al vespre. I a les 11 h., també, arrencarà davant del CTC el Mercat de Sant Eloi, una mostra d’oficis i una tómbola solidària de joguines de segona mà.
A partir d’aquí i fins entrada la nit, els visitants podran gaudir de propostes com una activitat educativa amb aus rapinyaires, portes obertes al Centre d’Interpretació, una exposició de pintures d’artistes locals, espectacles itinerants i teatre.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, assegura que “la Festa de Sant Eloi creix any rere any i per a l’Ajuntament i les entitats i voluntaris implicats és un repte il·lusionant oferir als nostres veïns i visitants propostes atractives, adaptades a tots els públics i que ens permetin donar conèixer la història del nostre poble i enfortir els llaços entre la nostra gent.”

Diumenge 3 de desembre

Diumenge 3 de desembre, darrer dia de la festivitat, el protagonisme l’agafaran des de primera hora del matí activitats com un esmorzar popular amb rostit de porc; portes obertes al Centre d’Interpretació; una exposició de pintures d’artistes locals; el Mercat de Sant Eloi; la tómbola solidària de joguines de segona mà; teatre i danses catalanes.

La Festa de Sant Eloi està organitzada per l’Ajuntament de Masquefa i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Masquefa Comerç i entitats locals, a qui el consistori agraeix la seva implicació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*