Inici Societat Masquefa presenta les novetats del curs escolar a la comunitat educativa

Masquefa presenta les novetats del curs escolar a la comunitat educativa

COMPARTIR

El passat divendres 7 de setembre, l’Ajuntament de Masquefa va dur a terme la presentació oficial del curs 2018/2019 davant la comunitat escolar del municipi. L’acte va servir per donar la benvinguda als mestres i professors dels diferents centres educatius de la vila i per exposar les principals novetats que presenta el nou curs, així com els diferents serveis educatius i de reforç que es prestaran.

La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i també hi van intervenir la tècnica de Joventut de l’Ajuntament, Núria Pérez; la tècnica d’Educació del consistori, Carme Alías; i l’educador social, Jordi Domènech. Durant la jornada, a més, també es va fer la presentació del Servei d’Atenció a Joves i Famílies de la mà de l’entitat Dones amb Empenta.

Enguany, el curs 2018/2019 es posa en marxa a Masquefa amb un total de cinc centres educatius: l’EBM La Baldufa, les escoles Vinyes Verdes, Font del Roure i El Turó, i l’Institut de Masquefa. Enguany, a més, pendents de les xifres definitives, la previsió és que es redueixi sensiblement respecte el curs 2017/2018 el nombre de matrícules realitzades (1.639 matricules provisionals) als diferents centres.

Projectes i novetats pel curs 2018/2019

. Escola bressol La Baldufa

– Obre portes amb sis aules i continuen en marxa els Espais Familiars a partir de l’octubre.
– Continuïtat del projecte pedagògic ‘Montessori’: treball amb safates d’activitat individual per estimular les habilitats manuals de cada infant.
– Tallers d’activitat dirigits als alumnes de P2 i dinamitzats cada setmana per una educadora diferent amb l’objectiu que els infants es relacionin entre sí.

. Escola Vinyes Verdes
– Per tal de potenciar la figura del tutor/a i treballar l’educació emocional dels alumnes s’incorpora a les franges horàries dels tutors 30 minuts per tal que puguin atendre individualment els seus alumnes.
– Continuïtat a la Xarxa de Competències Bàsiques del Departament d’Ensenyament i consideració d’un projecte d’Innovació Educativa reconegut pel Departament.
– Compartirà experiències educatives i d’aprenentatge amb l’escola La Cabana del municipi Les Cabanyes (Alt Penedès).
– Finalitzada l’execució de les obres de reparació de la pista.

Escola El Turó
– Continuïtat del Pla d’innovació TAC ‘El centre digital’, per promoure, entre d’altres, l’ús de la plataforma Gsuite i les seves app’s.
– Canvi progressiu de la metodologia d’aprenentatge de la llengua anglesa basat en l’aprenentatge a partir de la comunicació i el diàleg a través de projectes.
– En el marc de les activitats de formació de mestres es farà un seminari per a l’impuls i millora de l’escriptura.
– Finalitzada la intervenció per canalitzar les aigües del pati del parvulari i la instal·lació d’un ascensor per eliminar les barreres arquitectòniques.

Escola Font del Roure
– Aprofundiment en metodologies d’enfocament globalitzat i participació a la Xarxa de Competències Bàsiques.
– Amb l’objectiu de compartir la seva visió d’escola, segueix treballant amb les propostes de la Xarxa d’Escola Nova 21.
– Una de les tasques a desenvolupar aquest nou curs serà despertar emocions, aprendre del dia a dia, generar entusiasme i crear, junt amb els alumnes, històries extraordinàries.
– Aquest estius ha acollit el Casal d’Estiu
Institut
– Continuïtat del projecte d’acció tutorial d’acollida i orientació de l’alumnat, per millorar l’acompanyament i el seguiment de l’alumnat.
– Finalització de l’arranjament de les tanques exteriors durant els mesos d’estiu.
– A les tardes, caps de setmana i períodes de vacances el pati del centre és obert a tota la ciutadania.

I a tots els centres, formació contínua dirigida als mestres i professors de la mà de l’ajuntament, la Diputació i el Departament d’Ensenyament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*