Inici Societat Masquefa, Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia, contra l’ampliació de l’abocador...

Masquefa, Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia, contra l’ampliació de l’abocador de Can Mata

COMPARTIR

Els ajuntaments de Masquefa i Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia presentaran una al·legació conjunta contra el projecte d’ampliació de l’abocador de can Mata dels Hostalets de Pierola. Segons han manifestat, a través d’un comunicat, reclamen que es tanqui la instal·lació “donat el greu perjudici que venen patint els veïns”. Entre els arguments que expressen hi ha les immissions odoríferes procedents de l’abocador i l’impacte paisatgístic. Els tres ens estan estudiant quines accions emprendre contra l’Ajuntament dels Hostalets.

El projecte ampliació del dipòsit controlat de residus de Can Mata representa, segons els seus detractors, “una ampliació a uns 11 anys d’allargament de la vida de l’abocador i el creixement de la superfície de dipòsit que s’equipara a la capacitat actual”, diuen en el comunicat. Rebutgen que segueixi creixent i reclamen el seu tancament definitiu.

Les fortes olors

Entre les al·legacions que han presentat tots tres ens hi ha les queixes veïnals per les olors “que han tendit a augmentar”. Segons denuncien, en el projecte d’ampliació es basen en un estudi de dispersió d’olors que data de 2008 i, lamenten, que entre les mesures preventives per al nou dipòsit en aquest àmbit hi hagi “mantenir les mesures aplicades en l’explotació actual, ja que la seva efectivitat s’ha demostrat insuficient”.

Altres fets denunciats són l’impacte sobre el paisatge, sobre els cursos d’aigua, de contaminació atmosfèrica, la flora i la fauna en general, els impactes procedents dels incendis que es produeixen de forma regular, així com d’altres impactes que no han estat avaluats com per exemple el possible impacte sobre la salut de les persones.

Segons les administracions, la proposta d’ampliació de l’abocador de Can Mata no respon a priori a cap interès de caire general més enllà de l’interès econòmic-comercial de l’empresa propietària. A més, insisteixen en el fet que “degrada més encara un territori fortament impactat per les actuals instal·lacions, l’Ecoparc4 i el mateix abocador, que ja es va ampliar el 2008”.

FER UN COMENTARI

*