Inici Societat Masquefa estrena servei de recollida de residus

Masquefa estrena servei de recollida de residus

COMPARTIR

El passat dissabte 1 de setembre va entrar en funcionament a Masquefa el nou servei de recollida de residus, presentat públicament el passat mes de juny. La implantació completa del nou model tindrà una durada aproximada de 15 dies. En aquest sentit, el consistori demana disculpes per les molèsties que se’n puguin derivar entre els veïns.

El nou model individualitzat de recollida de residus unifica sota una única empresa la prestació dels serveis de recollida selectiva, de recollida de rebuig i orgànica i de recollida de poda. Així, el principal objectiu és millorar les xifres de reciclatge, situades entorn del 18% sobre la generació total de residus al municipi.

La recollida de residus seguirà l’actual model amb la separació de les cinc fraccions a través de contenidors al carrer (rebuig, orgànica, paper-cartró, envasos i vidre) i s’incorporen canvis i millores amb la finalitat d’incentivar i afavorir la participació i implicació dels veïns en el nou servei; entre elles, l’increment d’àrees d’aportació completes de les cinc fraccions; l’increment de la dotació de contenidors de les diferents fraccions selectives; la reducció de la dotació de contenidors de la fracció resta; la unificació de la ubicació dels contenidors en illes complertes amb tots els contenidors; l’increment de la freqüència de recollida de les fraccions selectives; la recollida d’envasos lleugers un dia més a tots els nuclis; la recollida de paper i cartró un dia més a tots els nuclis en temporada baixa; la recollida vidre quinzenal a tots els nuclis; la implantació d’un servei de repàs diari; o la implantació de la recollida de les restes vegetals.

Mentrestant, els nous contenidors que s’habilitaran a la via pública són accessibles a persones amb discapacitat funcional, tenen tancament retardant de la tapa per evitar riscos davant atrapaments, i boques limitants per introduir els residus de selectiva i així evitar que no s’hi llencin altres residus que no corresponguin. A més, també s’han adquirit dos nous camions pel buidatge d’aquests contenidors i s’afegeix a la flota un vehicle elèctric destinat al repàs de contenidors.

D’altra banda, com a millora de la gestió de les restes vegetals, s’habilitaran unes zones en els diferents nuclis de la vila on els veïns podran lliurar-hi la poda particular. Aquestes zones estaran degudament senyalitzades i amb les seves normes d’ús.

Paral·lelament, per informar-ne amb detall als veïns es realitzaran sessions informatives als nuclis afectats pels canvis (nucli urbà d’El Maset, Can Parellada, Can Valls i Can Quiseró). A més, s’editarà un targetó informatiu sobre les normes d’ús de la gestió de la poda i quins són els punts habilitats per la recollida de les restes vegetals a les urbanitzacions per tal de fer arribar a tots aquells veïns del municipi que disposin de jardí.

Entre els beneficis que el govern municipal destaca del nou servei hi ha l’optimització dels recursos econòmics i del cost del servei; una major eficiència en la recollida de les deixalles i en el manteniment dels contenidors; una menor ocupació de contenidors de resta a la via pública; una major facilitat d’accés als punts de recollida selectiva; l’assoliment dels objectius establerts a la normativa actual a nivell autonòmic, estatal i comunitari; o el foment de la inclusió socio-laboral de persones amb discapacitat a través d’un acord amb un Centre Especial de Treball.

El novembre de 2017, el Ple del consistori va aprovar en sessió extraordinària l’adjudicació del nou contracte de servei de gestió de residus municipals a l’empresa CLD Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, S.L. per un import anual de 490.740,67€ (sense IVA). L’aprovació es va fer amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC i PP i les abstencions del PSC.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*