Inici Societat Masquefa i El Bruc, les excepcions de l’Anoia que continuen a la...

Masquefa i El Bruc, les excepcions de l’Anoia que continuen a la fase 0

COMPARTIR

A partir de dilluns 18 de maig, la regió sanitària de la Catalunya central, on està inclosa l’Anoia, entrarà a la fase 1 del desconfinament però hi haurà algunes excepcions, com El Bruc, i Masquefa. Tot i pertànyer a l’Anoia, El Bruc  i Masquefa tenen els centres sanitaris de referència al Baix Llobregat, que es mantindrà en una fase 0 avançada.

Masquefa, tot i ser a l’Anoia i pertànyer també a l’àmbit funcional del Penedès, depèn del sector sanitari Martorell rural. Un fet que impedeix que el municipi pugui avançar a la fase 1 del desconfinament, mentre tot el seu entorn sí que ho farà. “El nostre poble no té pas cap característica diferent de l’Anoia i el Penedès”, s’exclama l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, que lamenta que “no s’ha actuat de forma igual en un territori que en un altre”.

A parer de Boquete, que també és president del Consell Comarcal de l’Anoia, “s’hauria de solucionar” la situació de Masquefa en el desconfinament. Per això reclama que la Generalitat proposi al Ministeri de Sanitat incloure l’àrea sanitària Martorell rural dins les zones que ja estan capacitades per entrar a la fase 1. “No tenim ni un índex alt de casos de covid-19 ni tampoc una densitat alta de població que justifiquin la fase 0”, apunta l’alcalde de Masquefa.

“Patiment” pels restauradors

Els alcaldes dels municipis de l’Anoia i l’Alt Penedès que continuen a fase 0 asseguren que “pateixen” pels seus restauradors. I és que el govern espanyol va anunciar que la fase 0 es flexibilitzaria a partir del proper dilluns, permetent obrir els comerços sense cita prèvia, celebrar vetlles, obrir biblioteques i també els centres de culte. No es preveu cap concessió, però, per als bars i restaurants, que hauran de seguir tancats.

Els alcaldes recorden que, si els seus pobles entressin a la fase 1, els restauradors podrien obrir el 50% de les terrasses, i lamenten que la majoria de negocis preveia obrir dilluns quan va saber que la Generalitat proposava un canvi de fase per a les seves comarques. No comptaven que vivien a pobles amb situació excepcional. “Se senten frustrats”, explica l’alcalde de Masquefa.

Gemma Sánchez / ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*