Inici Destacats La masoveria urbana, proposta per reduir els preus dels lloguers a Igualada

La masoveria urbana, proposta per reduir els preus dels lloguers a Igualada

COMPARTIR

A Igualada hi ha uns 3.500 habitatges buits, tant de particulars, immobiliàries com d’entitats bancàries. Per altra banda, l’oferta d’habitatges de lloguer assequibles o el parc de lloguer social ha estat definit com insuficient per diferents col·lectius i organitzacions. S’entèn per lloguer social aquell que és inferior al 40% dels ingressos d’una persona.

La capital de l’Anoia no s’escapa de la tendència del mercat i també veu com puja el preu del lloguer. Segons les dades que ofereix el portal “Habitaclia”, els lloguers a la ciutat d’Igualada ja tenen un preu mig de 6,18€/m2 al mes de març de 2018, 0,55€/m2 més que al juliol de 2017. Això es tradueix en què un pis de 70m2 valgui, de mitjana 432,6€.

Un dels factors que fa que un habitatge estigui buit és el mal estat i la manca de reformes, que no el fa viable per al lloger i la venda. És per això que l’Eric Morros (Educador Social) i Míriam Mayench (Filòloga Anglesa i estudiant d’Educació Social) han creat l’associació Obrint Portes. Buscant solucions per aquesta necessitat, han trobat en la masoveria urbana una possible solució i alternativa a la falta d’habitatge social a la ciutat, a les necessitats de moltes famílies a tenir habitatges de lloguer social i que ofereix a propietaris/es d’habitatges en mal ús o que requereixen manteniment poder tenir rehabilitades aquestes propietats. Aquesta alternativa, cada cop més estesa, consisteix en un acord entre propietaris i masovers on es marquen uns temps determinats de contracte que justifiquen certa inversió de temps, material i recursos humans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*