Inici Llibres Màrius Serra, nou Premi Sant Jordi

Màrius Serra, nou Premi Sant Jordi

COMPARTIR

[Img #3056]Sis anys desprès de guanyar el Premi Ramón Llull amb la novel.la ‘Farsa’, Màrius Serra ha estat reconegut amb el Premi Sant Jordi, dotat amb 60.000 euros. L’obra guanyadora ‘Plans de futur’, pren el títol d’una cançó dels ‘Antònia Font’ i serà publicada per l’editorial Proa el febrer del 2013. El seu argument està inspirat en la vida real del desconegut matemàtic català Ferran Sunyer. Paraplègic de naixement i autodidacte, Sunyer va tenir una gran projecció internacional en els anys 50 i 60, i va mantenir correspondència amb l’elit científica del moment.

D’altra banda, durant la celebració a Tarragona de la vetllada de la Nit de Santa Llúcia organitzada per Òmnium Cultural i coincidint amb l’estrena del nou teatre municipal, el poeta Francesc Garriga ha rebut el ‘Carles Riba de poesia’, amb una dotació de tres mil euros per l’obra ‘Tornar és lluny’. Tina Vallés, s’ha emportat el Mercè Rodoreda de contes amb l’obra ‘El parèntesi més llarg’. Finalment el Premi ‘Folch i Torres de Narrativa’ l’ha rebut Josep Lluís Badal per ‘Les aventures de Jan Plata’, i el ‘Joaquim Ruyra’ de Literatura Infantil ha estat guardonada Maria Carme Roca per la novel.la ‘Katalepsis’.

El Premi Sant Jordi amb més de cinc dècades d’història és hereu del Premi Joanot Martorell. Des de l’any 1960 una cinquantena d’escriptors han estat recompensats pel Sant Jordi de Novel.la. El primer guardonat va ser l’ara poc conegut Enric Massó. Els següents guanyadors, Josep Maria Espinàs, Manuel de Pedrolo i Pere Calders, van establir una de les línies programàtiques del premi: conjugar qualitat literària amb la voluntat de reconèixer obres d’un abast de lectors ampli. D’aquesta manera els successius jurats van distingir obres d’autors que en el pas de temps han esdevingut una referència literària en el nostre país, com han estat i són: Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Jaume Cabré, Ferrant Torrent o Carme Riera, entre d’altres. Recordem que el Sant Jordi del 2011 va ser per a ‘Crim de sang’ de Sebastià Alzamora.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*