Inici Destacats Maristes Igualada, guanyadora del concurs escolar de l’ONCE

Maristes Igualada, guanyadora del concurs escolar de l’ONCE

COMPARTIR

Els col·legis Maristes Igualada, Dominiques de l’Ensenyament (Barcelona) i l’Escola Sant Jordi (Vilanova i la Geltrú) han estat seleccionats com a guanyadors provincials de Barcelona i autonòmics de Catalunya en la 33ena edició del Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació que, en aquesta ocasió, ha convidat els docents i estudiants a treballar i reflexionar junts sobre el bullying. És la primera vegada en les 33 edicions d’aquest concurs que els guanyadors provincials de Barcelona han estat també escollits pel jurat com a guanyadors autonómics de Catalunya.

Enguany, al Concurs Escolar de l’ONCE han participat a Catalunya 18.510 alumnes de 222 centres educatius, sota la coordinació de 396 professionals de l’educació.

Sota el lema “Som diferents, no indiferents. Activistes contra l’assetjament”, el concurs ha ofert eines per detectar, sensibilitzar i actuar contra les situacions d’assetjament que es puguin produir a l’escola. D’aquesta manera, els escolars s’han convertit per si mateixos en agents de canvi per actuar contra el bullying, amb tota la força del grup-aula.

Segons dades del Ministeri d’Educació, aquest fenomen arriba al 4% de l’alumnat i els experts afirmen que prop d’un 10% dels afectats són menors amb discapacitat. El concursescolar de l’ONCE i la seva Fundació és un programa de sensibilització educativa que pretén treballar a l’aula de manera activa el canvi d’actituds i l’actuació dels alumnes per mantenir una convivència respectuosa.

El centre igualadí ha guanyat en la categoria d’ESO, amb el treball d’alumnes de tercer de secundària. Amb les altres dues escoles catalanes passaran a la següent fase, l’estatal, la resolució es coneixerà a mitjans de maig. Els guanyadors absoluts d’aquesta edició en la qual han participat 167.265 escolars, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus ‘Som diferents, no indiferents’, en què viuran moments plens d’activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell publicitari de sensibilització contra l’assetjament, mentre que els escolars de l’ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (micro-curt d’un minut) on es mostra com passar a l’acció contra aquesta problemàtica.

FER UN COMENTARI

*