Inici Destacats Maria Sayavera serà la diputada de l’Anoia a la Diputació de Barcelona

Maria Sayavera serà la diputada de l’Anoia a la Diputació de Barcelona

COMPARTIR

Esquerra Republicana de Catalunya ha designat a Maria Sayavera com la nova diputada provincial de la comarca de l’Anoia. Esquerra va ser el partit més votat a les passades eleccions municipals a la comarca, el que va portar els republicans a aconseguir, per primer cop, l’escó a la Diputació de Barcelona que correspon a la comarca. Sayavera es mostra satisfeta de la designació i l’emmarca en “una aposta del partit per donar més visibilitat a les dones en tots els àmbits de la política”. La decisió va ser de l’executiva nacional de forma consensuada amb la direcció comarcal d’ERC, segons la mateixa diputada.

Maria Sayavera és periodista i, des de fa poc més d’una setmana, la nova alcaldessa d’Òdena. Esquerra va guanyar les eleccions municipals per primer cop en aquest municipi i l’abstenció de la formació Òdena a Fons l’ha portada a l’alcaldia. Dilluns es constitueix el plenari de la Diputació, però Sayavera assegura que encara no sap si Esquerra formarà part del govern. En qualsevol cas, l’alcaldessa odenenca diu que “el nostre compromís és treballar pel territori, perquè la Diputació de Barcelona té un gran catàleg de serveis per als municipis. Si podem governar sempre podrem fer més coses, però si no serem la veu de la comarca des de l’oposició”.

El diputat provincial dels darrers dos mandats ha estat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que ha arribat a presidir la institució durant el darrer any.

FER UN COMENTARI

*