Inici Destacats Maria Sayavera es converteix en la primera alcaldessa d’Òdena

Maria Sayavera es converteix en la primera alcaldessa d’Òdena

COMPARTIR

La candidata de Fem Òdena, Maria Sayavera, ha rebut, en el ple d’investidura d’aquest dissabte, els cinc vots dels cinc regidors aconseguits en les passades eleccions municipals del 26 de maig. D’aquesta manera, com que cap candidat o candidata ha assolit la majoria absoluta dels vots, ha estat escollida alcaldessa aquella que va rebre més vots a les eleccions. Els cinc regidors del PSC han votat per Francisco Guisado i Andreu García d’Òdena a Fons ha votat en blanc. D’aquesta manera, el ple ha investit Maria Sayavera, que es converteix en la primera alcaldessa dona i més jove de la història de la democràcia a Òdena.

Els 11 regidors que conformaran el consistori odenenc al llarg d’aquest nou mandat 2019-203 seran: Fem Òdena: Maria Sayavera, Raül Galán, Alba Gallardo, Pepe Copoví i Vanesa Garcia. Òdena Progrés: Francisco Guisado, Sandra Fernández, Valentín Robles, Amparo Hernández i Oriol Almirón. Òdena A Fons: Andreu Garcia.

En el torn de paraules, la nova alcaldessa ha felicitat a tots els nous regidors i regidores i ha explicat que les línies mestres de la que serà la seva acció de govern. Així, Sayavera ha dit que el seu treball s’estructurarà en quatre eixos: participació i cohesió veïnal, acció social, mobilitat i entorn natural i patrimoni. Més enllà d’aquests quatre eixos, la ja alcaldessa ha dit que “per sobre de la política, dels projectes i de les ideologies, hi ha les persones. Tots representem un poble i aquest és el nostre bé comú més valuós i l’hem de preservar” i ha afegit “aquest edifici és ple de despatxos, com pertoca a un Ajuntament però el nostre despatx principal el posarem al carrer, per treballar amb vosaltres i per vosaltres”.

Per la seva banda, l’alcalde sortint, Francisco Guisado, ha felicitat a la nova alcaldessa i li ha desitjat molts encerts, també ha agraït al candidat d’Òdena a Fons que els comuniqués el seu vot amb antelació per respecte a tots i totes i ha declarat que des de l’oposició seguiran treballant amb la mateixa il·lusió que fins ara ho havien fet des del govern.

Pel que fa al regidor d’Òdena a Fons, Andreu Garcia, ha explicat el sentit del seu vot d’abstenció. Garcia ha dit “el resultat de les eleccions ens col·loca com a moderadors entre dos grans grups però no com a jutges, és per això que no hem volgut interferir en les votacions que van sorgir de les urnes, i és també per això, que tot i la generositat i les propostes d’entrar a gobernar que ens han fet els dos grups, hem cregut que era més adient restar a l’oposició”.

FER UN COMENTARI

*