Inici Gent Maria Luque Orgaz, nova àvia centenària de Vilanova del Camí

Maria Luque Orgaz, nova àvia centenària de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Maria Luque Orgaz ha fet 100 anys i ho ha celebrat amb familiars i amics. L’Alcaldessa Noemí Trucharte acompanyada de Sílvia Cáceres, regidora de Serveis Socials, Salut i Consum, i Francisco Palacios, regidor de Promoció Econòmica, la van visitar a la residència AMMA per felicitar-la personalment i lliurar-li en nom del municipi un ram de flors.

Aquesta centenària va néixer i créixer a Iznájar (Còrdova), on també es va casar i on van néixer els seus tres fills, Francisco, Dolores, i la Placi. De ben jove però van venir a Catalunya i es van instal·lar a Vilanova del Camí.

Va treballar al Canaletas i també a l’Hotel Amèrica d’Igualada formant part del servei de neteja. D’aquells anys recorda el gran respecte que hi havia en aquestes empreses amb els treballadors.
Durant la visita, les autoritats locals li van preguntar sobre la família i malgrat que li costa recordar el nom de tots els néts, els va acabar enumerant a tots: Albert, Ricard, Raül, Carlos i Laura. I també va explicar que té 4 besnéts.

La Maria també va parlar de les seves aficions i va fer broma amb la possibilitat d’anar al ball. Li agrada la música i malgrat que no pot ballar, diu que s’ho passaria molt bé mirant a uns i altres com ho fan.

Maria Luque ha mantingut sempre una estreta relació amb la Casa d’Andalusia de l’Anoia on sovint, explica, perd la noció del temps, i poden passar hores i hores abans de decidir tornar a casa.

També té afició pel bon menjar, l’arròs és un dels seus plats favorits, i els ous ferrats, tot i que els que preparen a la residència no acaben de fer-li el pes perquè no tenen aquell oli que els deixa ben torradets.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*