Inici Poliesportiu Marc Toda (UECANOIA), segon classificat a la Vertical Montserrat

Marc Toda (UECANOIA), segon classificat a la Vertical Montserrat

El passat cap de setmana a les muntanyes de Montserrat es va realitzar la quarta edició de la Vertical Montserrat que, un any més, formava part de la Towerrunning Tour 2022 de la Towerrunning World Association (TWA).

La cursa, considerada la cursa vertical més exigent de l’estat espanyol, està organitzada per Bombers amb causa, un esdeveniment solidari a benefici dels programes que duu a terme Sant Joan de Déu amb la infancia amb risc.

La Vertical Montserrat és una cursa amb sortida individual, on el corredor ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. Entre els dos funiculars hi ha un tram d’enllaç sense escales de 80 metres. Així doncs amb un total de 2.180 escales s’assoleix un recorregut vertical de 900m amb 388m de desnivell positiu.

En la categoria corredors (Open) només hi podien prendre sortida 100 corredors i dos representants de la UECANOIA van ser-hi presents un any més: el David Núñez i el Marc Toda. El David va arribar en 32a posició amb un temps de 17’37» i el Marc en 2a posició amb un temps de 13’39» pujant al podi obsolut de la competició.

Per la seva banda en Pere Marsé, un autèntic especialista en aquest tipus de proves del club anoienc, va fer de comentarista a la retransmissió en directe de la cursa per la xarxa de televisions locals.