Inici Poliesportiu Marc Toda (UECAnoia), campió de Catalunya de raquetes de neu

Marc Toda (UECAnoia), campió de Catalunya de raquetes de neu

El passat cap de setmana a la Vall de Núria es va disputar una nova edició de la Pocatraça Memorial Esteve Soler que a més va disputar-s’hi el Campionat de Catalunya d’esquí de muntanya i el de Raquetes de neu.

Els corredors anoiencs David Patiño, que s’estrenava en aquesta modalitat de raquetes i Marc Toda, ja consolidat en aquest món com a corredor i tècnic de la Selecció Catalana de la FEEC hi van ser presents i representant l’UECAnoia.

Val a dir que els dos el dia anterior van disputar el Kilòmetre Vertical Sobrepuny, la primera prova de la Copa Catalana disputada a La Nou de Berguedà.

A les 9.45h es donava el tret de sortida de la cursa de Raquetes de neu amb una temperatura excepcional però amb una mica de manca de neu. Degut aquest contratemps es va modificar el circuit on primerament s’esperava d’uns 9 kms. amb 800+ però que finalment va ser de 5.5 kms amb 450+, molt més ràpid i explosiu on des del primer moment el Marc Toda i la Georgina Gabarró van marcar un ritme molt bo de principi a fi, seguit pel David Patiño i el Pere Fábregues de ben aprop.

La cursa, es va decidir en el moment de la baixada ràpida i tècnica on en Marc va imposar un bon ritme i petita distància que el faria creuar l’arc de meta en primera posició com a Campió de Catalunya amb un temps de 43’39», seguit de la Georgina segona amb 43’56» i en DavidPatiño finalment entrant en una quarta posició (i tercer de la general) amb un temps de 45’14».

Malauradament degut a un aplaçament de la data inicial de la cursa degut a la falta de neu, molts dels corredors i corredores no hi van poder participar finalment aquest dia i per això hi va haver una molt baixa participació en la modalitat de Raquetes.

Tot i així  la cursa es va poder fer i els corredors van lluitar i donar-ho tot de principi a fi.