Inici Destacats Marc Castells tindrà quatre tinentes d’alcalde al seu govern

Marc Castells tindrà quatre tinentes d’alcalde al seu govern

COMPARTIR
Marc Castells amb les quatre tinents d'alcalde a les portes de l'Ajuntament d'Igualada.

Igualada tindrà, per primera vegada, quatre dones tinentes d’alcaldes. Així ho ha anunciat l’alcalde, Marc Castells (Junts per Igualada), que ha volgut arrencar la primera setmana de mandat anunciant qui es farà càrrec de cada cartera. El batlle assumirà la Regidoria d’Urbanisme i Qualitat urbana. Una altre de les novetats és que la regidora de Joventut i Infància caurà en mans de dos edils diferents. Castells, que té intenció d’explicar a la resta de forces del consistori el repartiment de carteres a partir d’aquest dilluns, confia poder celebrar el ple del cartipàs abans d’acabar el mes. Ha recordat, però, que bona part de les decisions que es prendran en aquest ple poden aprovar-se amb majoria simple. Però, a diferència de la legislatura de 2015, Castells no té majoria absoluta per als quatre pròxims anys.

Carme Riera assumirà el paper de primer tinenta d’alcalde i la regidora d’Acció Social i Habitatge, Marisa Vila, serà la segona i tindrà la cartera d’Ensenyament, Universitats i Joventut. Carlota Carner, la tercera, assumirà Governació Interior, Hisenda i Organismes Externs. Finalment, Patrícia Illa i tindrà Promoció de la Ciutat i Governació.

Pel que fa als quatre homes, Fermí Capdevila assumirà Entorn Comunitari i Cooperació; Pere Camps, Promoció cultural i relacions institucionals; Miquel Vives, Sostenibilitat i Mobilitat; i Jordi Marcè, Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.

En declaracions als mitjans, Castells ha explicat que la voluntat de situar les dones com a tinentes d’alcalde busca donar “visibilitat” i, alhora sensibilitzar la població. El batlle s’ha mostrat confiat que, en un futur proper, la capital de l’Anoia comptarà amb una dona al capdavant del govern municipal.

Castells confia que el ple per aprovar el cartipàs de 2019-2022 se celebri abans d’acabar el mes. Ha explicat que, a partir d’aquest dilluns, explicarà a la resta de forces de l’Ajuntament -ERC, que té cinc regidors; Igualada Som-hi, amb quatre; Poble Actiu, amb dos; i Ciutadans, amb un- el repartiment de carteres. L’alcalde ha volgut deixar clar que, a excepció d’alguns temes més específics, com la dedicació dels edils o la retribució, no requereixen majoria absoluta per a la seva aprovació.

Disgust amb les forces independentistes

A preguntes dels mitjans, Castells ha reconegut un “cert disgust” des de Junts per Catalunya a l’Anoia pel fet que, en alguns municipis, ERC hagi optat per buscar aliances i deixar fora la llista més votada. Ha recordat que a Igualada “ha passat”, malgrat que finalment no hi va haver acord. On sí que ha passat és a la Pobla de Claramunt on Santi Broch (Junts per Catalunya), i batlle des de 2006, no va ser reelegit malgrat ser la llista més votada. Antoni Mabras (Participa #volemunapoblamillor) va ser escollit nou batlle gràcies als vots de la seva formació i la dels regidors del PSC i ERC. “Hi ha un desengany amb la forma d’actuar”, ha dit Castells.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*